Aktualno OG sada Ogulin

U Ogulinu 4 nova slučaja zaraze

U posljednja  24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 37 novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. S područja grada Karlovca 15 osoba, Duga Resa 5, Ogulin 4, Ozalj 2, Rakovica 2, Vojnić 3, Žakanje 2, Tounj 2, Lasinja 1, Draganić 1

U Karlovačkoj županiji ukupno su do sada oboljele 2064 osobe.

U školama u Karlovačkoj županiji situacija s koronavirusom je relativno dobra, a ne drže se loše starački i domovi zdravlja.

Načelnica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar navela je danas kako je od 983 korisnika domova za starije, 49 pozitivnih u tri ustanove: u Domu sv. Antun 12, Obiteljskom domu Nina Generalski Stol 9, a Obiteljskom domu Turković Plaški 28.

Od 75 timova obiteljske medicine u domovima zdravlja, u ogulinskom Domu zdravlja 2 ordinacije obiteljske medicine su u samoizolaciji i 9 djelatnika saniteta, u karlovačkom Domu zdravlja 2 ordinacije dentalne medicine i medicinski tehničar saniteta, u vojnićkom medicinska sestra saniteta, a u ozaljskom medicinska sestra obiteljske medicine.

U srednjim školama manje je razreda i zaposlenika u samoizolaciji nego li u osnovnim školama.
– U školama je relativno pozitvna situacija. U srednjim školama od 3.793 učenika pozitivno je 19 i 2 zaposlenika; 5 razreda je u samoizolaciji i 8 zaposlenika. U osnovnim školama je od 8.209 učenika 12 pozitivno i 16 zaposlenika; u samoizolaciji je 225 učenika, 10 razreda i 24 zaposlenika.  S obzirom na protekli tjedan, u srednjim školama je to 8 učenika više, te 3 zaposlenika manje, a u osnovnim 2 učenika više su pozitivna, a isti broj zaposlenika, 16, navela je Hajsan Dolinar.