Aktualno OG sada Ogulin

Srca danas kucaju za Vukovar…

Danas se u Vukovaru obilježava obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Vukovar je pod opsadom bio 87 dana, a bitka za grad završila je 18. studenoga 1991. njegovom okupacijom. Nakon najkrvavije bitke Domovinskog rata i tromjesečne opsade, poginulo je tisuću 624-ero hrvatskih branitelja i civila, a grad je gotovo sravnjen sa zemljom.
Dan je sjećanja na žrtvu Vukovara – tragediju golemih razmjera, koja se u studenom 1991. dogodila na krajnjem istoku Hrvatske, kad je prije 29 godina grad pao u ruke JNA i srpskih paravojnih postrojba. Komemoracijom se obilježava i obljetnica stradanja mještana Škabrnje.

Danas će i Grad Ogulin obilježiti ovaj državni blagdan, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnju, svetom misom u 18,00 sati u župnoj crkvi Sv. Križa u Ogulinu.
Nakon svete mise bit će upriličeno paljenje svijeća na Trgu hrvatskih rodoljuba, te niz ulicu Bernardina Frankopana.

Iz gradske uprave pozivaju  građane da dostojanstveno i primjereno obilježimo državni blagdan Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnju, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.