Aktualno Županija

Sudac istrage u Karlovcu pustio na slobodu dvojicu muškaraca koji su provalili u čak 17 automobila i okrali vlasnike – smatra da neće nikamo pobjeći

Dvojica muškaraca u dobi od 54 i 64 godine koji se smatraju odgovornima da su počinili više krađa i provala te računalnih prijevara od 24. prosinca prošle godine do 18. rujna ove godine ispitani su u Općinskom državnom odvjetništvu te kod suca istrage.

Općinsko državno odvjetništvo je nakon toga predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no sudac istrage je to odbio i osumnjičenike pustio na slobodu. Tužiteljstvo je na ovu odluku uložilo žalbu.Postoji osnovana sumnja su dvojica osumnjičenika na parkirališnim prostorima više gradova, samostalno ili zajedno i po prethodnom dogovoru, u cilju oduzimanja tuđih predmeta i novca, uporabom tjelesne snage i podesnog alata razbili stakla na ukupno sedamnaest automobila, u vlasništvu različitih oštećenika.

– Osnovano se sumnja da su potom iz unutrašnjosti istih automobila, kao i iz tri automobila koje su zatekli otključanima, uzeli i za sebe zadržali torbe i novčanike oštećenika u kojima su bili različiti novčani iznosi, osobni dokumenti te bankovne i kreditne kartice, kao i druge predmete, čime su oštećenike oštetili za ukupan iznos od 67.300,00 kuna.Osnovano se sumnja da su otuđenim bankovnim i kreditnim karticama, bez znanja i privole vlasnika kartica, na bankomatima podigli ukupno iznos od 10.400,00 kuna, za koji su također oštetili oštećenike – kažu u Općinskom državnom odvjetništvu.(Kaportal)