Aktualno OG sada Ogulin

Obavijest korisnicima usluga SKG-a – uvođenje novih mjera

Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Ogulin obavještava građane – korisnike usluga, o uvođenju novih epidemioloških mjera radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid – 19, a na koje je obvezao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. U dopisu kojeg smo primili, navode:
“Odlukom Stožera (Narodne novine br. 131/20. od 27. studenog 2020.g.):
-Na pogrebima, polaganjima urni i posljednjim ispraćajima može biti prisutno najviše 25 osoba
-Sućut ožalošćenima ne smije se izražavati bliskim kontaktom
Sve Uprave groblja dužne su nadzirati pridržavanje protuepidemijskih mjera.
U skladu sa tom odredbom određuje se:
-tijelo pokojnika izlagat će se za oproštaj 1 sat prije sahrane,
-zaposlenici groblja ovlašteni su upozoriti nazočne o povredi odredbi o pridržavanju protuepidemijskih mjera i o toj povredi izvijestiti lokalni Stožer civilne zaštite.

Citiranom Odlukom Stožera CZ Republike Hrvatske utvrđena je obveza stanara, upravitelja zgrada, poslodavaca i predstavnika javnih ustanova da redovito dezinficiraju sve zajedničke površine (rukohvate, liftove, radne površine, sanitarne čvorove i sl.)
U tom smislu predstavnici stanara dogovoriti će sa upraviteljima nabavku dezinfekcijskih sredstava na trošak sredstava zajedničke pričuve, te su predstavnici stanara dužni u svojim zgradama osigurati dezinfekciju navedenih površina.
Koristimo priliku obavijestiti korisnike svih naših usluga da će se organizacija u provedbi naših redovnih djelatnosti prilagođavati epidemiološkoj situaciji, te će se na dnevnoj bazi o tome donositi provedbene odluke, o čemu će se korisnici obavještavati putem medija i obavijestima na mrežnim stranicama tvrtke.
Sve korisnike molimo za razumijevanje, a za informacije smo dostupni na telefonske brojeve i e-mail adrese koje se nalaze na našim mrežnim stranicama” – navodi u obavijesti SKG d.o.o. Ogulin.