Kako su dva Dugorešanina pokušala uništiti i ono malo radosti za djecu: Jedan poziv i zatvorit će vas

Dvoje Dugorešanina odlučilo je Stožeru civilne zaštite prijaviti dugoreško klizalište navodeći lažne informacije, ali i prijeteći svojim autoritetom i poznanstvima, javlja lokalni portal Radio Mrežnica.

Optužili su tako Grad i Turističku da se “dolje pije vino, ne drži razmak, okupljaju se bake i mame”, a drugi dušebrižnik išao je tako daleko da se pozivao na svoje veze u represivnom aparatu i prijetio da će zatvoriti klizalište jednim pozivom.

Uz to, radnicima koji rade na osiguranju klizališta prigovarao je zašto tu uopće rade jer će prenijeti zarazu svojima kod kuće, a onda i zaprijetio u stilu “bude li gužve, zatvorit ću/će vas”.O svemu ovome sačinjene su službene zabilješke, a dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar je – šokiran.

– Prijavljuju nas Dugorešani, ne ljudi iz Osijeka, kaže Boljar. Nije mu jasno kako uopće nekome pada na pamet ukrasti djeci osmijeh s lica.- Tko god je bio dolje, vidio je da se pridržavamo svih mjera, nema okupljanja, maksimalo kliže 25 njih, sve se dezinficira pa čak i oni medvjedići koje se gura po ledu. Velik trud je uložen ne samo u slaganje ovog prostora već i u pridržavanje rigoroznih mjera, no onaj tko ide dolje može vidjeti osmijeh u očima i na licu djece pod maskama. Onda znate da taj trud nije bezveze, djeca su na otvorenom, aktivni su i to nekome smeta?!

Boljar smatra da klizalište prijavljuju frustrirani ljudi, no on je spreman kleknuti pred svakog i zamoliti da ostave klizalište i djecu na miru da uživaju. Dajte im da kližu, jedanput imaš 7 godina, jedanput 12 pa sa simpatijom želiš klizati na ledu, jedna je mladost, u ovom lockdownu im treba bar nešto dati. Ako se bojite za sebe, ne dolazite dolje, budite doma, ne kurite vatru, zaboravite na svoj ego i okanite se lažnih prijava jer dolje nitko ne pije vino, a najmanje se okupljaju bake, kaže Boljar za portal Radio Mrežnica.(jutarnji.hr)

Facebook Comments