Aktualno Županija

Brza testiranja na COVID-19 od sutra u Karlovcu, Ogulinu, D. Resi, Slunju, Ozlju i Vojniću

U šest domova zdravlja u Karlovačkoj županiji sutra počinje brzo testiranje na koronavirus.

Na ovaj način pokušat će se rasteretiti karlovački drive in, ali i omogućiti stanovnicima županije da se testiraju bliže svome mjestu stanovanja.

Provjerite gdje i kada se provode antigenska testiranja
Karlovačka županija je nabavila 2000 antigenskih testova, a testiranja u Karlovcu, Ogulinu, Dugoj Resi, Slunju, Ozlju i Vojniću provodit će se radnim danima.

-Konkretno, u Karlovcu će na dnevnoj razini biti uzeto 50 testova, u vojarni Luščić u vremenu od 13 do 15 sati. U Ogulinu će se dnevno raditi 30 testova u prostoru HGSS-a u ulici Struga 18 od 13 do 14:30 sati. Trideset testova dnevno će se uzimati i u Dugoj Resi u prostoru kojeg je u zgradi u Jelačićevoj 4 koristio Zavod za javno zdravstvo. Uzorci će se tamo uzimati od 11:30 do 13:30 sati. U Slunju će se uzimati 15 uzoraka dnevno u Plitvičkoj ulici 18a, prostor dijela pedijatrije s posebnim ulazom, od 9 do 11 sati. U Ozlju 15 testova će se uzimati u šatoru ispred garaže Doma zdravlja, Kolodvorska 2, od 13 do 14 sati. U Vojniću će dnevno biti uzeto 10 testova u prostoriji unutar Doma zdravlja, Andrije Hebranga 28, od 13 do 14:30 sati, obavijestila je načelnica Stožera civilne zaštite Vesna Hajsan Dolinar.

Oni koji će na ovim testiranjima dobiti pozitivan rezultat ostaju u izolaciji, a oni s negativnim antigenskim testom, ali sa simptomima morat će do Karlovca napraviti novo, ovoga puta PCR testiranje.(radio-mreznica)