Aktualno Županija

Paprena kazna karlovačkom ugostitelju: U cjeniku je pisalo da coca-cola košta 13 kuna, a on ju je gostu naplatio 14 kuna!

kafić

Karlovački ugostitelj koji ima kafić u Šebetićevoj ulici morat će platiti čak 4.500 kuna, ili praktički jednu konobarsku plaću, zato što je gostu kod njega naplaćena coca-cola po cijeni od 14 kuna, iako je u cjeniku imao istaknutu cijenu za to piće od 13 kuna.

Prekršajni sud u Karlovcu ocijenio je to značajnim prekršajem, pa je pravnoj osobi odrezao kaznu u iznosu od 2.500 kuna, a vlasniku, odnosno, odgovornoj osobi u poduzeću – njemu kao direktoru još 2.000 kuna. On i njegovo poduzeće morat će platiti i po 300 kuna sudskih troškova.Prijavu protiv muškarca i njegova poduzeća sudu je podnijela viša turistička inspektorica, međutim direktor se nije odazivao pozivu suda, pa je presuda donijeta u njegovom odsustvu. Ispitana je samo inspektorica, te je predočen njezin zapisnik o inspekcijskom nadzoru obavljen 16. studenog prošle godine.

– Tijekom obavljanja nadzora, posvjedočila je ona, na šanku su bili zatečeni neki izdani računi koje je uzela i izvršila provjeru uspoređujući iznose na računima s cijenama pića u cjeniku. Tako je uvidom u račun br. 12711/P1/1 od 16.11.2019. utvrdila da je stranci, odnosno korisniku usluga naplaćena coca-cola u iznosu od 14,00 kn za jedinicu mjere, a to je bočica od 0,25 l, za što je prema važećem cjeniku trebalo naplatiti 13,00 kn. Obzirom na navedeno utvrdila je počinjenje prekršaja, navodi sud u obrazloženju.

Sud je i neposredno izvršio uvid u cjenik pića koji je kritične zgode bio u primjeni u tom kafiću Karlovcu i u “kojem je za bocu coca-cole, coca-cole zero i coca-cole lemon
zapremnine 0,25 l utvrđena cijena od 13,00 kn, dok je iz izdanog računa pod brojem 12711/P1/1 od 16.11.2019. koji je izdan u 22,27 sati sud utvrdio da je okrivljeniku bočica standardne coca-cole zapremnine 0,25 litara naplaćena u iznosu od 14,00 kn”, kaže dalje sud, navodeći da su kazne izrečene u zakonskom minimumu.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Kakve su šanse da će policija prijaviti organizatore Bandićevog sprovoda zbog kršenja mjera? Nikakve

OgPortal

“Susret s rijekom” – projekt vrijedan 9,21 milijuna kuna

OgPortal

Čitanje optužnice za izvlačenje novca iz Dinama trajalo dva sata, Mamić: ‘Ne mogu više, moram sjesti‘

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježeno je 747 novih slučajeva zaraze, preminulo 7 osoba

OgPortal

Odluka Stožera o sprovodima: “Može biti najviše 25 ljudi”

OgPortal

Ogulin i danas bez novozaraženih osoba

OgPortal