Aktualno Županija

Usred “koronakrize” Bandić dao pola milijuna kuna za obnovu oltara Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu!

Svetište Sv. Josip Karlovac

Oltar crkve Nacionalnog svetišta sv. Josip u Karlovcu bit će obnovljen novcem građana grada Zagreba, a nakon što je Milan Bandić velikodušno odgovorio na zamolbu za donacijom i dodijelio mu čak pola milijuna kuna, doznaje Index.hr.

Kako piše Index, dok su mnogi građani Zagreba, zagrebački poduzetnici i ugostitelji u velikim problemima zbog koronakrize, te dok značajan broj građana još čeka obnovu svojih domova stradalih u potresu, a dijelovi Zagreba još nemaju vode, gradonačelnik Bandić odlučio je pola milijuna kuna uložiti u obnovu svetišta u drugom gradu. Odluka je potvrđena na dan 24. studenoga 2020. – Odluka kojom će 500.000 kuna građana Zagreba otići za uređenje oltara crkve u Karlovcu izvršit će Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, a u zaključku se objašnjava da je to “suradnja i partnerstvo na području promicanja ljudskih prava”, navodi Index.

U svom zahtjevu za potporu iz Svetišta su naveli da godišnje pohodi veliki broj hodočasnik, kao i da će na primjerenom mjestu ispisati imena sponzora.(KAPortal)

Posljednje objavljeno

Vlada odbila prijedlog zakona za nasljeđivanje 50 posto mirovine preminulog partnera!

OgPortal

Švicarska na referendumu zabranila nošenje burki

OgPortal

Mirnija nedjelja

OgPortal

Predsjednik Milanović u Sisku i Petrinji

OgPortal

Markotić: U travnju stiže cjepivo koje se daje u jednoj dozi

OgPortal

Gradonačelnikova čestitka za Dan žena

OgPortal