Aktualno OG sada Ogulin

Izložba “Tradicijski vez u suvremenom ruhu”

Pučko otvoreno učilište Ogulin u suradnji s KUD-om “Sveti Juraj” Zagorje Ogulinsko, sekcija rukotvorine, u oglasne panoe u ulici Bernardina Frankopana postavilo je izložbu radova Tradicijski vez u suvremenom ruhu.
Izložba je rezultat provedbe programa i radionica održivog vezenja Tradicijski vez u suvremenom ruhu.

Na radionicama pod stručnim vodstvom polaznice su platno zamijenile mrežom, a za prostor izlaganja odabrane su ulice Grada Ogulina. Tako, ova vrsta ručnih radova više nije ograničena na uobičajeno platno, igle i niti. Vezenje proces križ više nije nešto što rade samo domaćice i bake, a navedeni način vezenja postao je dio umjetničke ulične scene. Polaznice su koristeći mrežu i postojeću infrastrukturu gradu kao svoj medij proizvele zabavan i živopisan ulični umjetnički vez koji graniči s razigranim tradicionalnim vezom i na taj način uvelike doprinijele popularizaciji očuvanja kulturne baštine. Program se odvijao od listopada do prosinca u skladu s izrečenim epidemiološkim mjerama.
Zahvaljujemo svim sudionicama na sudjelovanju i čestitamo na izradi radova, a sve sugrađane pozivamo da uz šetnju glavnom  ulicom grada pogledaju i izložbu. (foto:POUOgulin)