Aktualno OG sada Ogulin

Županijskom Stožeru upućuje se zahtjev za prelazak na online nastavu u svim ogulinskim školama

Danas je, na daljinu, održana još jedna sjednica Stožera civilne zaštite grada Ogulina, iako je ona bila predviđena za ponedjeljak. Glavna točka dnevnog reda o kojoj je bilo riječi odnosila se na Odluku o preporuci vezanoj za rad škola na našem području. Konkretno, županijskom stožeru Civilne zaštite upućen je prijedlog za prelazak na online nastavu u svim osnovnim i srednjim školama na području grada Ogulina.

Razlog tome su loši epidemiološki trendovi, a ovaj prijedlog su podržali i epidemiolozi iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. Pojedini članovi Stožera pitali su odnosi li se taj prijedlog i na škole koje se nalaze na području susjednih nam općina, a načelnik Stožera Daniel Vukelja  rekao je da je to u ingerenciji općinskih Stožera, koji sami o tome moraju donijeti odluke. Dodao je i da je primio pozive brojnih roditelja koji pitaju zašto se nastava ne održava na daljinu, a mnogi od njih rekli su da se djecu boje slati fizički u školu u ovakvim okolnostima. Nakon kraće rasprave članovi ogulinskog Stožera jednoglasno su podržali ovaj prijedlog, koji će biti upućen županijskom stožeru Civilne zaštite.

U nastavku sjednice ravnateljica Doma zdravlja Ogulin Zlata Kurelac izvijestila je da su u Ogulinu do sada napravljena ukupno 182 brza antigenska testa, od kojih su čak 93 bila pozitivna.

Ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko, rekao je da će večeras s radom početi i 3 COVID odjel u bolnici, pa će ukupno u bolnici moći biti smješteno 60-ak COVID pozitivnih pacijenata. Napomenuo je da je situacija ozbiljna, te da je medicinsko osoblje bolnice prenapregnuto. Prema njegovim riječima, jučer su u ogulinskom DRIVE-IN-u uzeta 54 brisa, od čega su 22 rezultirala pozitivnim rezultatom.  Iako u bolnici nedostaje medicinskog osoblja, uslijed mjera samoizolacije, za sada sve funkcionira. Na pedijatriji cijeli dan i noć radi dječja ambulanta, a svi slučajevi koji budu trebali hospitalizaciju bit će prevezeni u karlovačku bolnicu. I dalje radi odjel ginekologije, a zbrinjavaju se i svi akutni i onkološki pacijenti.

Načelnik PP Ogulin Goran Vukelja je rekao da je tijekom jučerašnjeg  dana i danas policija postupala prema neodgovornim građanima na našem području koji se ne pridržavaju izrečenih im mjera. Između ostalog, napomenuo je da se koronavirus uvukao i u policijske redove, ali da se sve zadaće redovito obavljaju.

Slijedeća sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite bit će održana u ponedjeljak u 14 sati, ukoliko se i ranije ne ukaže potreba.