Aktualno Županija

Još se analiziraju posljedice rada HE Lešće – Županija nije zadovoljna brzinom kojom to ide, ali obećava da će sve predočiti javnosti

hidrocentrala_lesce ist

– Aktualizirali smo u ovom mandatu sagledavanje posljedica rada HE Lešće jer nismo zadovoljni onim što se događa, posebno nizvodno od same hidroelektrane. U radu i sagledavanju posljedica sudjeluju HEP, Hrvatske vode i Karlovačka županija. Mogu izreći nezadovoljstvo dinamikom kako se taj dokument izrađuje, međutim jako smo inzistirali, a prije toga nije baš bilo privole HEP-a, da se razmatra i režim rada same hidroelektrane jer u određenim uvjetima po kojima bi radila, taj val koji se javlja nizvodno od HE ne bi bio takav i ne bi došlo do odrona i klizišta koja se sada događaju.

Kad dokument bude priređen za javnosti, bit će prezentiran i izložen kritici javnosti; zajedno ćemo svjedočiti onome što će struka reći, izjavila je dožupanica Martina Furdek Hajdin o HE Lešće.Od kako je izgrađena, 2010., osim električne energije, stvara probleme i prirodi i ljudima nizvodno od nje, na što uporno, od početka, upozoravaju ekološke udruge. No, trebalo je vremena da i „nadležne institucije” priznaju kako rad hidroelektrane donosi i štetu, ponajprije rijeci Dobri i njenim obalama, te dogovore da će sve štetne posljedice utvrditi, a onda i ponuditi rješenja koja će ih eliminirati ili bar ublažiti. I jedno i drugo još se čeka. Za ublažavanje posljedica već je utrošeno nekoliko milijuna kuna.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

In memoriam – Marijan Gerić

OgPortal

Digitalizacija: Aplikacija za praćenje kontakata je propala, prijava cijepljenja ne radi, a ministarstvo krije troškove

OgPortal

Pozadina pokušaja puča: ‘Moskva je signalizirala vojsci da sruši neposlušnog premijera‘

OgPortal

Stem influencer Robert Knjaz!

OgPortal

Obilježena je 31.obljetnica osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji

OgPortal

Gradonačelnik Petrinje želi ograničiti pravo na besplatne obroke: ‘Dolaze neki koji imaju tri plaće u kući’

OgPortal