Aktualno OG sada Ogulin

Ploče za primjerenije postavljanje osmrtnica

Uži centar grada bogatiji je za 3 nove, drvene oglasne ploče. Kako doznajemo od zamjenika gradonačelnika Daniela Vukelje, cijena jedne oglasne ploče iznosi 1.400 kuna. Oglasne ploče je izradio stolarski obrt „Jela“, a za tri oglasne ploče, koliko ih je ukupno izrađeno, iz gradskog proračuna je izdvojeno 4.200 kuna. Ova tvrtka je oslobođena plaćanja PDV-a, pa je to ukupna cijena izrade.

Ovo su oglasne ploče služit će samo za postavljanje obavijesti o smrti i stajat na tri lokacije gdje su građani do sada lijepili obavijesti, ali po drveću i to:
– kod Doma zdravlja (uza srušeni kesten),
– kod Cesarovca, uz kesten na koji se sada stavljaju osmrtnice,
– preko puta POU u parku uz mini kružno raskrižje gdje su se do sada također na drvo postavljale osmrtnice.

Smisao ovih ploča je da se zaštite stabla, da se omogući postavljanje osmrtnica na njih umjesto na stabla, kako bi se ista zaštitila od oštećivanja. U gradskoj upravi također smatraju primjerenijim da se obavijesti o smrti, umjesto na stabla, stavljaju na ovakve ploče.

Ovisno o reakcijama građana, planira se postaviti s postavljanjem ovakvih oglasnih ploča i u 2021. godini. Tada biti donesena odluka koliko još će se ovakvih oglasnih ploča izraditi i gdje će biti postavljene.