Aktualno Županija

Općina Barilović kreće u izgradnju kanalizacijskog sustava Malići vrijednog 8,6 milijuna kuna – Oko 350 kućanstava dobiva kanalizaciju

kanalizacija malići barilović ist

Izgradnjom sustava kanalizacije i pročistača znatno će se smanjiti zagađenje rijeke Korane

Projekt izgradnje kanalizacijskog sustava naselja Malići, izrađen je prije 12 godina, stiglo se sve do građevinske dozvole, no onda je sve stalo. Sada je Općina Barilović u suradnji s Komunalnim Duga Resa kao javnim isporučiteljem, odlučila ponovno pokrenuti ovaj projekt, ali naravno on je sada osuvremenjen i usklađen s današnjim tehnologijama, a obuhvaća naselja na desnoj obali Korane iznad mosta u Velemeriću te ide u smjeru Tušilovića u ukupnoj dužini od 3,25 kilometara.

Ugovor o početku radova na izgradnji „Sustava odvodnje Malići“ prije nekoliko dana potpisan je u Dugoj Resi, a radove će izvoditi najpovoljniji ponuđač karlovačka Vodoprivreda.

  • Unatrag nekoliko zadnjih godina izgradili smo sustave kanalizacije i pročistače otpadnih voda u naseljima Barilović, Varoš i Donji Velemerić s ciljem zaštite rijeke Korane i kvalitetnijeg života stanovnika naše općine. Oko 400 tisuća kuna našeg proračuna uložili smo u tehničku dokumentaciju, ishođenje građevinske dozvole i prijavu na natječaj Ruralnog razvoja za naselje Malići putem Komunalnog Duga Resa kao javnog isporučitelja.

Izgradnjom sustava kanalizacije i pročistača znatno će se smanjiti zagađenje rijeke Korane, što nam je i bio glavni cilj. Nastavkom izgradnje kanalizacije za naselje Belajske Poljice, u naredne dvije godine, kroz Aglomeraciju Karlovac- Duga Resa – Barilović završit će se i dugogodišnja težnja tamošnjeg stanovništva – kazao je Dražen Peraković, načelnik općine Barilović te pojasnio kako će se u godini pred nama naselje Trgovčići spojiti na sustav Barilović, a za naselje Mejaškovo Selo kreće se u izradu Glavnog projekta pa je za očekivati da će građevinska dozvola biti dobivena u narednih godinu dana.

Radovima na izgradnji kanalizacijskog sustava tu nije kraj, jer Općini Barilović još ostaje za riješiti naselje Ivšinec i MO Belaj.

  • Ukupna vrijednost radova je 6,4 milijuna kuna koji su prihvatljivi prema uvjetima Europske unije koja ih i financira, a 1,7 milijuna kuna što se odnosi na asfaltiranje cesta i slično, osigurat će Općina Barilović. Sustav obuhvaća 350 kućanstava s izračunom na 550 kućanstava koliko se očekuje da će biti potrebe do 2040. godine, što se ne odnosi samo na domaće pučanstvo već za potrebe razvoja turističkih potencijala uz rijeku Koranu – pojasnio je Ivan Klokočki, direktor Komunalnog te dodao kako će početak radova biti odmah iza Nove godine, a radovi će potrajati godinu dana. (kaportal.hr)
Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Plenkoviću priča o ‘Tri majmuna’ uvertira za izbore – napravio žrtvu od HDZ-a”

OgPortal

DSS predstavio kandidata za karlovačkog dožupana Dušana Predovića: Fokus na povlačenju EU novca jer tako poboljšavamo i život i odnose među ljudima

OgPortal

Ivo je već tri mjeseca pozitivan na koronu. Nije zarazan, ali ga pulmolog ne može pregledati

OgPortal

Ne bacajte otpad u prirodu!

OgPortal

Problemi s Facebook Messengerom i Instagramom: Tisuće korisnika žali se da ne primaju poruke

OgPortal

Europski parlament pozvao pet država EU da priznaju neovisnost Kosova; Srbija reagirala

OgPortal