Aktualno Županija

Naoružao se, prijetio, pa završio u pritvoru

Policijski službenici Policijske postaje Slunj su od 7. do 11. prosinca na svom području provodili akciju Manje oružja, manje tragedija kojom prilikom su građani dragovoljno predali:
986 komada raznog streljiva,
četiri trenutne tromblonske mine,
šest ručnih bombi,
500 gr TNT eksploziva,
dvije zolje i četiri puške.

Također, policijski službenici Policijske postaje Slunj su jučer 13. prosinca u sklopu kriminalističkog istraživanja nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, izvršili pretragu doma i drugih prostorija kojima se on koristi na području općine Cetingrad, te su tom prilikom pronašli i oduzeli sedam ručnih bombi, tri mine, 7,7 kg raznog eksploziva, 1209 komada raznog streljiva, 45 komada detonirajućih kapisli i osam spremnika za automatsku pušku. Zbog sumnje da je 45-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, ali i kazneno djelo prijetnje prema 40-godišnjakinji, on je predan pritvorskom nadzorniku te će uz kaznenu prijavu biti doveden u nadležno državno odvjetništvo.

“Građani, predajte oružje i minsko-eksplozivna sredstava bez sankcija!

Podsjećamo da je još uvijek u tijeku akcija Manje oružja, manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje i minsko-eksplozivna sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici koji će to oružje, streljivo ili eksplozivna sredstva preuzeti u vašem domu kako bi se izbjeglo moguće ozljeđivanje” – navode u Policijskoj upravi karlovačkoj.