Aktualno OG sada Ogulin

Županica obišla Covid odjele Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin

og bolnica 2 IST

S ciljem unaprjeđenja zdravstvene zaštite i pružanja usluge pacijentima oboljelim od koronavirusa u Karlovačkoj županiji dogovorena je funkcionalna integracija karlovačke, ogulinske i dugoreške bolnice. Također, Ministarstvo zdravstva dalo je suglasnost da će u slučaju progresije epidemije koronavirusa preuzeti, sukladno potrebama, u cijelosti zbrinjavanje lakše oboljelih pacijenata od koronavirusa, a donja bolnica u okviru Opće bolnice Karlovac će zbrinjavati srednje i teže oboljele Covid pacijente.
Kako bi se iz prve ruke uvjerila u situaciju na terenu, županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin u nedjelju je obišla Covid odjele Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin. Pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera susrela se sa ravnateljom Josipom Zorkom te njegovim suradnicima.
Liječnici, medicinske sestre i tehničari te ostali zdravstveni i nezdravstveni djelatnici bolnice daju svoj maksimum kako bi svi bolesnici koji leže na COVID odjelima što prije izašli iz bolnice, ali i lakše podnijeli odvojenost od obitelji. Nerijetko su im oni jedina obitelj i oni koji će im pružiti toplu riječ utjehe u teškim trenucima. Međutim i oni sami osim što rade u izrazito teškim uvjetima, konstantno su u susretu sa smrću pacijenata te trpe strah od zaraze.
„Svi vi koji radite sa Covid pozitivnim pacijentima hvala Vam na neiscrpnoj energiji. Svjesni smo da je Vaš posao i fizički i psihički naporan i težak te osim straha za vlastito zdravlje ste i u strahu da slučajno ne zarazite svoju obitelj. Hvala Vam što skrbite za one kojima je je Vaša pomoć najpotrebnija te što pacijentima dajete i puno više od pukog liječenja.“- istaknula je županica Martina Furdek-Hajdin.
Za oboljele od koronavirusa u Karlovačkoj županiji osiguran je smještaj za oko 300 oboljelih. Uz donju zgradu OB Karlovac i OB Ogulin koje zajedno imaju oko 200 mjesta za oboljele od koronavirusa uspostavljene su i 2 izdvojene izolacijske jedinice, u čemu je Karlovačka županija jedna od prvih u državi.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Ogulinski Hreljin bez vode

OgPortal

U petak nova akcija darivanja krvi

OgPortal

Krađe u Krnjaku i Dugoj Resi

OgPortal

Osam vatrogasnih intervencija

OgPortal

Može li se Sputnjikom V riješiti nedostatak cjepiva na tržištu?

OgPortal

Češki predsjednik zatražio cjepiva od Kine

OgPortal