Aktualno Županija

Na proljeće kreće kopanje u Zvijezdi? Mandić potvrdio početak radova na projektu Karlovac 2 i uređenje povijesne jezgre

Karlovac 2 čeka nas nagodinu, a onda i prva lopata u Radićevoj i Zvijezdi.

Izjavio je to danas gradonačelnik Damir Mandić, govoreći o najvećem projektu na karlovačkom, ali i dugoreškom i barilovačkom području.Karlovac 2 ili Aglomeracija Karlovac – Duga Resa vrijedan je više od 413 milijuna kuna, početak radova bio je planiran za ovu godinu, no žalbe na odabir izvođača su ga prolongirale.

– Otvorene su ponude za svih pet grupa, za cijeli projekt. Obzirom na zakonsku regulativu, konkretno ne mogu trenutno govoriti, ali vjerujem za 10-ak dana, kada se napravi cjelokupna analiza i kontrola svega da ćemo komunicirati što i kako dalje. U ovom trenutku se otvara to da će Ministarstvo regionalnog razvoja i Hrvatske vode u svom dijelu morati izaći s nekim prijedlozima, obzirom da su ponude iznad procijenjenih vrijednosti. No, treba pričekati da stručne službe naprave prave analize. Bilo nam je važno da se taj postupak završi, on se odužio, u 9. mjesecu je trebalo biti otvaranje ponuda, ali procedura je takva, rekao je Mandić.

No, uvjeren je da nas iduće godine radovi na Aglomeraciji čekaju, a onda i “kopanje” po gradu.

Prva lopata u Radićevoj, Zvijezdi?

– Da, da, potvrdio je Mandić.

Napomenuo je da su neki ugovori u sklopu tog projekta već potpisani pa postoji mogućnost da do kraja ovog mjeseca ili početkom siječnja krene gradnja sušionice mulja na pročistaču na Mekušju.

Karlovac 2 ili Aglomeracija Karlovac – Duga Resa donosi izgradnju više od 65 i rekonstrukciju 7 kilometara kanalizacije, rekonstrukciju 28 i dogradnju 6 kilometara vodovodne mreže na području Karlovca, Duge Rese i Barilovića, gradnju crpnih stanica, retencija i spomenute, solarne sušionice mulja na pročistaču. Rok za njihov završetak je kraj rujna 2023./KAportal/