Aktualno OG sada Ogulin

Betlehemsko svjetlo stiže i u Ogulin

betlehemsko svjetlo 2020 ist

Savez izviđača Hrvatske donio je u nedjelju po 28. put Betlehemsko svjetlo mira u Hrvatsku, predavši ga rektoru Zagrebačke katedrale msgr. Josipu Kuhtiću, uz poruku da je zadaća svih širiti mir među ljudima. Tradicionalnom donošenju Betlehemskog svjetla mira nazočio je i njegov pokrovitelj predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

“Betlehemsko svjetlo simbol je mira, dobra, vjere, ljubavi. Od 1992. godine ono dolazi u našu domovinu zahvaljujući Savezu izviđača Hrvatske, pa i ovoga puta zahvalan sam im što su nastavili ovu tradiciju”, kazao je Jandroković.

Zbog pandemije koronavirusa predstavnici austrijskih izviđača ove godine nisu mogli otići u Betlehem po svjetlo u Spilju Isusova rođenja kao što su to činili do sada. Svjetlo je ove godine upalila devetogodišnja Maria Khoury iz Betlehema, u Tel Aviv ga je odnio kamerman Walid Kamar iz Jeruzalema, a u Austriju je proslijeđeno zrakoplovom.

 

U Linzu su svjetlo preuzeli izviđači iz Austrije, a nakon mise koja se održala u Salzburgu 12. prosinca, austrijski izviđači fenjere sa Svjetlom raznijeli su prema susjednim državama. Izaslanstvo hrvatskih izviđača  je Betlehemsko svjetlo preuzelo od slovenskih skautskih kolega na graničnom prijelazu Bregana. Betlehemsko svjetlo će, kako doznajemo, sutra stići i u Ogulin. Izviđači će ga donijeti u Župnu crkvu Sv. Križa.

Posljednje objavljeno

Von der Leyen: Od travnja u EU 100 milijuna doza cjepiva mjesečno

OgPortal

Vlada odbila prijedlog zakona za nasljeđivanje 50 posto mirovine preminulog partnera!

OgPortal

Švicarska na referendumu zabranila nošenje burki

OgPortal

Mirnija nedjelja

OgPortal

Predsjednik Milanović u Sisku i Petrinji

OgPortal

Markotić: U travnju stiže cjepivo koje se daje u jednoj dozi

OgPortal