Aktualno OG sada Ogulin

Dr. Josip Zorko: “Zbog usredotočenosti i koncentracije na nevidljivog neprijatelja nismo mogli kvalitetno odraditi odabir kandidata”

Josip Zorko ist

Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata je 11. studenog raspisala natječaj za osam radnih mjesta, a nije primljen niti jedan kandidat. O tome smo jučer objavili članak na našem portalu pod naslovom “Ogulinska bolnica raspisala natječaj za 8 radnih mjesta – nije primljen nitko?!

Znači li to da nije bilo dovoljno kandidata i je li moguće da niti jedan prijavljeni kandidat nije zadovoljio uvjete? To su pitanja koja smo jučer proslijedili ravnatelju ogulinske bolnice dr. Josipu Zorku. Odgovor smo primili jutros, a u njemu stoji:

“Poštovani, epidemija korona virusa promijenila je načine života i sudbine mnogih ljudi. Oči cijelog svijeta uprte su u zdravstveno osoblje koje se bori s epidemijom, a tako i kod nas. U tom smislu zauzetost i veliki obim posla dovodi do iscrpljenja i nismo uvijek u mogućnosti skoncentrirati se na išta drugo osim stvaranja uvjeta za liječenje pacijenata. U svezi vašeg upita što se tiče natječaja za radna mjesta isto je na tragu navedenog. Na raspisani natječaj prijavio se je veliki broj kandidata. Zbog usredotočenosti i koncentracije na nevidljivog neprijatelja nismo mogli kvalitetno odraditi odabir kandidata za pojedina zanimanja. Ne želimo brzopleto donijeti odluke koje mogu biti na štetu pojedinih kandidata ili poslova na radnim mjestima koje bi isti obavljali. Stoga se je donijela odluka da kad se stvore preduvjeti za isto, nadamo se uskoro, natječaji će biti raspisani i izvršit će se odabir najkvalitetnijih kandidata.” – S poštovanjem, Ravnatelj: Josip Zorko, dr.med. spec.internist, kardiolog”.

 

Razmatranje razloga navedenog u odgovoru potaklo nas je na neka promišljanja koja, barem nama, izgledaju logična.

Natječaj je raspisan 06. studenoga, a i tada je, i kao i danas, “borba protiv nevidljivog neprijatelja” bila u punom jeku. Upravo na taj dan Hrvatska je imala 2890 novih slučajeva što je i veći broj nego, primjerice, danas! Zašto se onda išlo na raspisivanje natječaja?

Nadalje, kada neka tvrtka, institucija, ustanova, raspisuje natječaj za zapošljavanje novih djelatnika ona to, pretpostavljamo, čini zbog stvarnih kadrovskih potreba. Za očekivati je da je i bolnica natječaj raspisala zbog stvarnih potreba za ekipiranjem kadrova, a borba protiv nevidljivog neprijatelja sigurno bi bila lakša sa dovoljnim brojem ljudi.

Valja znati da ovo nije jedini natječaj za zapošljavanje u bolnici, jer je tijekom studenog bilo još natječaja gdje je trebalo razmotriti kandidata ili kandidate, uz svu skoncentriranost na borbu s COVID19.

Kako vidimo iz odgovora, na natječaj se javilo jako puno kandidata, puno ljudi koji su se nadali eventualnom zaposlenju i time nekom olakšanju za sebe i svoje obitelji. Pitamo se nije li neodgovorno i okrutno ugasiti njihove nade i očekivanja ovakvim obrazloženjem i zaključenjem natječaja, koji čak nije niti poništen zbog, na primjer,  izvanrednih okolnosti, nego zaključen obrazloženjem “nije izabran niti jedan prijavljeni kandidat”?

Konačno, još uvijek nije završen natječaj za izbor i imenovanje novog ravnatelja, pa se postavlja pitanje hoće li i tu odbiti prispjele molbe radi koncentriranosti na covid?

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zapečeni poriluk sa sirom i vrhnjem

OG Portal

Američki regulator odobrio jednodozno cjepivo kompanije Johnson & Johnson

OgPortal

Umro je Milan Bandić

OgPortal

Iz novinarske arhive – “Dobra poplavila naselja i prometnice”

OgPortal

Pogledajte video spot hrvatske predstavnice na Eurosongu: ‘Konačno se nemamo čega sramiti, bravo!‘

OgPortal

Papa otkrio nepoznate pojedinosti iz svog života: ‘Zbog tih sam događaja išao psihijatrici‘

OgPortal