Aktualno OG sada Ogulin

U emisiji “Oči u oči” u programu Radio Ogulina gostovao gradonačelnik Dalibor Domitrović

U posljednjoj ovogodišnjoj emisiji “Oči u oči”, u programu Radio Ogulina, novinarka Mihaela Milanović Poljak ugostila je gradonačelnika Ogulina Dalibora Domitrovića. On se u početku osvrnuo na epidemiološku situaciju, koju nije ocijenio dobrom, kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini. Misli da su mjere debelo zakasnile i sada snosimo posljedice.

“Rad ogulinske bolnice u takvoj je situaciji teško organizirati, velik broj zaposlenih je u izolaciji.  Predložili smo  Županijskom stožeru zatvaranje osnovnih škola, ali sve se uvijek ispolitizira. Nakon tri dana su ih ipak, bez suglasnosti Gradskog Stožera, odlučili zatvoriti. Ovo je sad prešlo sve granice. Djeca prenose zaraze starijima, nije se reagiralo na vrijeme i to nije dobro”-rekao je Domitrović, napomenuvši da medicinskom osoblju treba zahvaliti na požrtvovnosti, a nesavjesnim pojedincima uputiti kritike zbog neodgovornog ponašanja.

U nastavku emisije osvrnuo se na posljednju  sjednicu Gradskog vijeća i gradski proračun koji je, prvi put od samostalnosti grada, veći od 100 milijuna kuna.

“Nakon 3 godine mandata ostvarili smo ono što smo zamislili. Proračun je razvojan i iznosi 105 milijuna kuna, a vodili smo računa o svim segmentima društva. Imamo trenutno 13  projekata koje provodimo i niz drugih koje namjeravamo provesti. U utorak imamo prvi sastanak za početak provođenja još jednog novog  projekta, Centra za tehničku kulturu, a za mjesec, dva imat ćemo, nadam se, još dobrih vijesti”- rekao je Domitrović, zahvalivši zaposlenima u gradskoj upravi i svima koji sudjeluju u njihovu provođenju.

Prokomentirao je i izbor nove ravnateljice Dječjeg vrtića Bistrac, zbog čega je zaiskrilo na sjednici Gradskog vijeća. Nova ravnateljica je Anita Domitrović, rođena Žilić, te nije s njim  u rodbinskoj vezi, rekao je gradonačelnik, koji vjeruje da će ona odlično obavljati svoju dužnost.

U emisiji je bilo riječi i o poticajima i pomoći koje grad osigurava za poduzetnike, umirovljenike i socijalne slučajeve, te rodilje, ali i veće stipendije za učenike i studente. Ako proračun bude rastao, postoji i mogućnost potpunog ukidanja prireza.

Na kraju je bilo riječi o otkazivanju zabavnih sadržaja u ovo adventsko vrijeme, pa tako, nažalost  neće biti organiziranog dočeka Nove godine, ni drugih planiranih aktivnosti.

U emisiju su se i ovog puta mogli uključiti zainteresirani slušatelji, a gradonačelnik Domitrović sugrađanima je poželio ugodne blagdane, uz poruku: budimo odgovorni, radujmo se u srcu i duši sa svojim najmilijima.