Aktualno OG sada Ogulin

Danas nam je stigla zima, hoće li i snijeg za Božić?

snijeg-ogulin

Danas u 11:02 službeno je počela zima, što znači da sjeverna polutka Zemlje ima najkraći dan i najdulju noć. Na prvi dan zime “pada” i zimski solsticij, odnosno to je vrijeme kada Sunce u prividnom gibanju oko zemlje postiže najveću negativnu deklinaciju i jedan od polova maksimalno je nagnut od Sunca. Točan početak zime mijenja se svake godine, a ove će godine trajati do 20. ožujka 2021. godine. Unatoč meteorologinja N1 Televizije Tea Blažević kaže da će se vremenske prilike vrlo malo promijeniti. Ipak, kako najavljuje, nazire se promjena u drugom dijelu tjedna. Otkriva kakvo nas vrijeme očekuje za Badnjak i Božić

‘Već sutra će zapuhati jugozapadnjak u gorju, a tijekom srijede još pojačati, što će doprinijeti razbijanju oblačnog i maglovitog sloja. Malo kiše tijekom srijede može pasti eventualno na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, u Gorskom kotaru i Lici’

U svojoj prognozi ističe kako će u četvrtak, na sam Badnjak, biti veća vjerojatnost za oborinu, osobito prema kraju dana, kad će se kiša intenzivirati sa zapada.
‘Jače pogoršanje je u noći na Božić, kad će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, najprije u najvišim područjima Gorskog kotara.
Na sam Božić snijeg će padati u Gorskom kotaru i Lici, prije svega, no susnježice i snijega prolazno može biti i u zapadnoj Slavoniji, na području Međimurja, Zagorja, Banovine i Korduna te u unutrašnjosti Dalmacije.

Uz snijeg, dojmu zime pridonijet će sjeverac na kopnu, kao i olujna bura na moru. Uz buru, pokoja pahulja snijega može stići i do obale sjevernog Jadrana’, prognozira Blažević.

Dodaje kako će se bura do kraja petka proširiti na cijelu obalu, a puhat će i na jugu, na kojem treba računati na kišu te na mogućnost nevera. Upozorava da treba računati i na otežanu prometnu situaciju.

‘Burno će biti i na blagdan svetog Stjepana, prijepodne još uz slabu oborinu, ali poslijepodne suho’, prognozira Blažević. (tportal/ogportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Zbog promjene poslovnika, Orban prijeti da će njegova stranka napustiti EPP

OgPortal

Od danas poskupile cigarete i duhanski proizvodi – evo i za koliko!

OgPortal

Otvoreno reciklažno dvorište

OgPortal

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy proglašen krivim, dobio je tri godine zatvora!

OgPortal

Prošli tjedan uz potres još i detonacije – dobili smo odgovor Policijske uprave Karlovačke

OgPortal

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal