Aktualno OG sada Ogulin

Epidemiološko stanje u Ogulinu se stabilizira

stožer Daniel Vukelja ist

Danas je održana  još jedna online sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite. Tijekom sjednice bilo je govora o aktualnoj epidemiološkoj situaciji na našem području, koja, iako se smiruje, i dalje Ogulin pozicionira na visoko mjesto na ljestvici gradova u Karlovačkoj županiji, po broju novooboljelih osoba.

Sjednici su po prvi puta prisustvovali i ravnatelji ogulinskih osnovnih i srednjih škola, a izrazili su želju da to i dalje nastave činiti. Podnoseći svoja izvješća, ravnatelji škola su istakli da se smanjio broj oboljelih učenika i zaposlenika škola, kao i broj osoba u samoizolaciji, a prelazak na online nastavu smatraju dobrom mjerom sprječavanja širenja zaraze. Jedino se dio nastave u ogulinskom OTŠ-u i dalje provodi u fizičkom obliku, a radi se o praktičnoj nastavi.

Ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko ocijenio je stanje u bolnici dobrim. U trenutku održavanja sjednice, u bolnici su bila hospitalizirana 53 COVD pozitivna, kao i 7 negativnih pacijenata. Jučer su bolnički djelatnici uzeli 49 briseva, a jedan nalaz se još uvijek čeka, dok ih je 19 bilo pozitivnih. Dr. Zorko je istakao da je bolnica dobila 4 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata. Tri su već raspoređena na COVID odjele, a 4. će biti postavljen na 4. COVID odjelu, čije opremanje je započelo. U samoizolaciji je ukupno 27 djelatnika bolnice, od čega su 2 liječnika, te 15 medicinskih tehničara.

Ravnateljica Doma zdravlja Zlata Kurelac je rekla da su njihova 2 zaposlenika u samoizolaciji, te da se smanjuje pritisak na brza antigenska testiranja. Danas su ovom metodom testirane 4 osobe, a 1 nalaz je bio pozitivan.

Između ostalog, govora je bilo i o uvođenju propusnica za međužupanijsko kretanje. Ta odredba nacionalnog Stožera civilne zaštite stupa na snagu, 23. prosinca i bit će na snazi do 8. siječnja slijedeće godine. U našem slučaju zahtjevi se upućuju u Stožer civilne zaštite Karlovačke županije. Propusnicu možete zatražiti i putem sustava e-Propusnice, dostupnog na adresi https://epropusnice.gov.hr/ . Iznimno, u slučaju da podnositelj zahtjeva nema mogućnosti pristupa sustavu e-propusnice, zahtjev se može uputiti putem elektroničke pošte, na mail adresu nadležnog stožera.

Kontakti za izdavanje propusnica u Karlovačkoj županiji su slijedeći: [email protected] ; 091/4793-103 i 047/666-155. Informacije su dostupne i na https://www.kazup.hr/index.php/civilna-zastita-uredzupana .

Što se tiče stanja u ogulinskim gradskim tvrtkama i ustanovama, rečeno je da se sve zadaće obavljaju redovito i bez većih poteškoća.

Načelnik PP Ogulin Goran Vukelja rekao je da su policijski službenici, od održavanja posljednjeg sastanka Stožera, izdali nekoliko upozorenja i prekršajnih naloga na našem području zbog nepoštivanja mjera. Poručio je da će službenici, uz redovne zadaće, u narednim danima vršiti i kontrole propusnica.

Na samom kraju sjednice dogovoreno je da će se slijedeći sastanak Stožera civilne zaštite grada Ogulina sazvati prema potrebi, dok je ravnatelj Prve osnovne škole Zvonko Ranogajec predložio da to bude 25. siječnja slijedeće godine, jer će se tada moći dobiti najbolji uvid u epidemiološko stanje u ogulinskim školama.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Opet usporavanje cijepljenja, 70.000 doza nije nam uopće isporučeno, liječnici: ‘Frustrirani smo!‘

OgPortal

Oštećena lovačka čeka i hranilica za divljač u Jasenku

OgPortal

Vlasnik hotela u Imotskom zabranio ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću. Bauk: Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani

OgPortal

Hrvatski prvak slavio je 1:0 protiv Krasnodara i s ukupnih 4:2 prošao dalje

OgPortal

Osam požara na otvorenom

OgPortal

Stotine tisuća doza propada? Angela Merkel bez kočnica: ‘Ja se s tim ne mislim cijepiti‘

OgPortal