Aktualno Županija

Pretjerana betonizacija kod Rastoka tema Gradskog vijeća, gradonačelnik Katić: S obzirom na stanje terena, bilo je nužno izraditi čvršću podlogu

Rastoke radovi

Na zadnjem ovogodišnjem aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Slunja potegnulo se pitanje pretjerane betonizacije prilikom uređenja šetnice i mosta iznad Rastoka. Naime, tu temu otvorio je gradski vijećnik Goran Glavurtić (ŽIVI ZID), a kako kaže, to se pitaju i drugi građani, pa shodno tome postavlja pitanje imali li ovakvo uređenje staze smisla te prati li izrada ovog projekta studiju utjecaja na okoliš.

Gradonačelnik Jure Katić pojasnio je kako upravo sam teren zahtijevao čvršću podlogu te se zbog toga krenulo u betoniranje.- Kada se je krenulo u projektiranje pješačke staza, projektant nije znao kakav je teren na cijelom prostoru, tek kad se počelo raditi, uvidjelo se da bez takvog učvršćivanja nema smisla ni ulaziti u izgradnju. Stoga je upravo struka ukazala da se mora pristupiti betonaži, jer bi se inače kroz godinu sve urušilo, pojašnjava gradonačelnik Katić, naglašavajući pritom kako su dobivene sve dozvole i suglasnosti potrebne za izvođenje projekta.

– Kad se to uredi, sve će biti obloženo kamenom, pa će lijepo izgledati. Bit će to i sigurno i kvalitetno odrađeno i nadam se da će ta šetnica uskoro biti gotova, poručuje gradonačelnik Katić.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Srbija djelomice postrožila mjere ograničenjem rada ugostiteljima

OgPortal

Njemačka će pivarima isplatiti odštetu za neprodano pivo

OgPortal

Peđa Grbin: Nek’ Plenković pita Merkel u vezi s ulaskom u kafić

OgPortal

Zaposleno 25 žena koje će skrbiti o 160 starijih osoba

OgPortal

U Ogulinu zabilježen jedan novi slučaj zaraze, u županiji 45

OgPortal

Božinović otkrio pravila za restorane i kafiće, vraća se karantena od 14 dana za zaražene

OgPortal