Aktualno Sport

Nevjerojatan rasplet u drugom polufinalu. Kiel je nadvisio Veszprem, Barca bolja od PSG-a.

KAKVA DRAMA U KOLNU: A SAD – HRVATSKO FINALE, CINDRIĆ NA DUVNJAKA U BITKU ZA EUROPSKU TITULU!

Drugi finalist Lige prvaka je Kiel. Finale je u utorak u 20.30 sati. U izuzetnom uzbudljivom dvoboju prepunom preokreta Nijemci su izborili svoj osmi finale i igrat će za četvrti naslov. Naš Domagoj Duvnjak protiv našeg Luke Cindrića, kakav savršen kraj ove lude godine. Veszprem je imao sve, nije iskoristio ništa.

Kiel se vratio na F4 nakon tri godine, Veszprem je došao kao najveći tragičar dosad jer niti jednom u dosadašnja četiri finala nije uspio izboriti naslov. Korona je donijela dosta problema Kielu, ispao im je važni obrambeni igrač Čeh Pavel Horak, ispao im je Magnus Landin prvo lijevo krilo, Domagoj Duvnjak se tek vratio nakon bolesti, a u timu su bila 4 potpuno anonimna igrača. Veszprem je pak imao problema s ozljedama zbog kojih nisu došli Lauge, Štrlek i Ligetvari, ali izbor koji ima David Davis u ovom trenutku je daleko najbolji u Europi, tako da se iskreno to nije smjelo vidjeti.

A vidjelo se najviše na organizaciji igre Veszprema koji je srljao jedan na jedan protiv jako dobre obrane Kiela u kojoj su glavnu riječ vodili sjajni i neprelazni Wiencek i Pekeler. Obično ih kritiziramo zbog brutalnosti, no ovaj puta su bili briljantni. I Kiel je polako skupljao prednost.
Duvnjak je počeo na klupi, ušao tek malo, da pomogne kada je Sagosen bio vani, jer Jicha nije htio riskirati s našim adutom, računavši na dvije utakmice u dva dana. No, Kiel je bio koncentriran. Iz obrane je zabio puno lakih golova, čak i na prazan gol, jer je Davis čudno inzistirao na igri 7 na 6 makar ima top momčad koja i 6 na 6 može riješiti sve. No, Veszprem nije izgledao dobro, već vrlo izgubljeno i Kiel je to iskusno naplatio.
Sagosen je kada je trebalo povukao, nepogrešivi Ekberg sa sedam metara i odlični Miha Zarabec koji je dirigirao igrom njemačkog prvaka. Reklo bi se da je to bilo kompjutorsko izdanje Kiela s kojim je u prvom dijelu imao plus 5, a bio je i na velikih +7. Jedini veći problem bilo im je duplo isključenje Sagosena nakon 30 minuta. To je tražilo oprez Jiche, ali kad imaš Duvnjaka to je ‘kao bronhi’.

Kiel je držao koncentraciju, Veszprem se nije uspijevao nametnuti. Sve drugo bilo je pitanje snage i duge klupe, u čemu je Kiel realno bio kraći, pa se Veszprem ipak približio i stigao na 24:24 u 46. minuti, a onda i poveo u velikom preokretu u režiji sjajnog Corralesa na golu. Kielova obrana se raspala, napad bez rješenja, a Veszprem u transu nakon -7 na +4 i Jicha je zvao posljednji spas. I stigao je Kiel sa 4:0 na 28:28, fenomenalno. I Sagosen 29:28. Yahia vraća. Pitanje je samo tko će prvi pogriješiti. Griješi Veszprem, Kiel ima zadnji napad, ali ne uspijeva zabiti i ostaje 29:29.

Produžetak. Prvih pet minuta u znaku crvenog kartona Winceka, što Veszprem koristi za +2. Stiže Kiel odmah u egal. Ekberg zabija dva čudesna gola, Veszprem ima zadnji napad, ali ostaje u bloku. (sportske.jutarnji.hr)