Aktualno OG sada Ogulin

Nova ogulinska bajka- STEM BAJKA, vrijedna 2.432.399,13 kuna!

“S ponosom objavljujemo da najaktivnija STEM udruga iz Ogulina, Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin, u suradnji s partnerima Sveučilište u Rijeci, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Grada Gospića, Gačanka Otočac, Udruga za razvoj zajednice, kreativno i umjetničko izražavanje i ekologiju “Sunce”, Grad Ogulin, Pučko otvoreno učilište Ogulin i Zavičajni muzej Ogulin pokreće projekt STEM BAJKA, kao zajedničku platformu za jačanje kapaciteta OCD-ova te pripremu i provedbu aktivnosti popularizacije STEM-a. Provedbom EP1 Organizacija i provedba aktivnosti jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu programa popularizacije STEM-a provest će se specijalizirani edukativni programi usmjereni na jačanje nedostatnih kompetencija OCD-ova i njihovih članova, uvid u primjere dobre prakse i načine na koje se STEM može popularizirati na razini opće populacije, ali i samo na razini specifične skupine poput djece i mladih”- istaknuto je u objavi Pučkog otvorenog učilišta. Oni još navode:
“Provedbom EP2 Razvoj inovativno interaktivnog programa STEM BAJKA nakon održanih edukacija i usvajanja primjera dobre prakse OCD-ovi u suradnji s parterima će razviti dva stalna STEM postava koji će biti dostupni djeci i mladima, obrazovnim ustanovama, OCD-ovima i šire te tako uvelike pridonijeti popularizaciji STEM-a. Opremit će se prostori javne ustanove i JLS-a, koji su sada neiskorišteni i neopremljeni, a koji će koji će omogućiti nastavak i razvijanje novih programa radi popularizacije STEM-a. Edukativnoznanstvenom predstavom popularizirat će se STEM aktivnosti kod djece i mladih.

 

Provedbom EP3 Razvoj i provedba programa STEM BAJKA OCD-ovi i njihovi članovi, treneri, implementacijom novo usvojenih znanja i vještina provest će u Karlovačkoj i Ličko-senjskoj županiji niz radionica iz STEM područja za krajnju skupinu a koje će rezultirati popularizacijom STEM-a kod šire populacije.

Treneri će nastaviti s prenošenjem znanja i vještina drugim OCD-ovima i volonterima. Provedbom EP4 Razvoj i provedba programa STEM BAJKA na lokalnog razini OCD-ovi će provedbom lokalnih STEM festivala obuhvatiti aktivnosti obrade tema iz 10 STEM područja uz praktične primjere i sudjelovanje polaznika u obradi teme i aktivnosti promocije STEM područja uz sudjelovanje polaznika u praktičnim vježbama (pokusima) iz 10 STEM područja. STEM influencer provest će online prezentacije i približavanja STEM-a krajnjim korisnicima, a provest će se i snimanje i distribuiranje podcast emisije. Vrijednost projekta je 2.432.399,13 kn.

Trajanje projekta je 24 mjeseca. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je izrađen u sklopu programa OCD Inkubator Pučkog otvorenog učilišta Ogulin”.