Aktualno OG sada Ogulin

Ogulinci u Petrinji i Glini – iz Petrinje stigla zahvala gradonačelniku Ogulina

Brojni Ogulinci na bilo koji način žele pomoći stradalima u potresu na Banovini.
Osim namirnica i ostalih potrepština koje su nosili u Crveni križ, neki su se jučer uputili prema Petrinji, sa željom da tamošnjim stanovnicima i osobno pomognu. Vozili su crijep za krov i ostali materijal nužan za sanaciju šteta.

Danas smo dobili fotografije popravka krova na jednoj obiteljskoj kući u Petrinji, koju i danas trese. Dečki kažu da im ništa nije teško i da njihova srca kucaju za sve stradale.
U Petrinji su Elvis Vučić (Belin), Dado Juričić, Josip Prebežić, Neven Ristić, Nikola Vučić, Zoran Tatalović (Bager) , Hrvoje Jurašić i Vedran Vuković (Banana).

 

Vlasnik kuće Krešo Štajcar iz Petrinje,  poslao je zahvalu gradonačelniku Ogulina Daliboru Domitroviću, u kojoj ističe:
“Poštovani Dalibore!
Ispričavam se što je uvod drugačiji od propisanih, ali… ovo pišem u više navrata, jer je gužva. Zahvaljujem se i neizmjerno sam zahvalan gradu Ogulinu odnosno svima vama, posebno Elvisu Vučiću sa ekipom, Stanku Ceraniću, Vinku Dujmiću, ukratko cijelom Ogulinu. Nadam se da ćemo se vidjeti i upoznati… Sve najbolje želim cijelom Ogulinu. Dečki su prvi majstori koji su došli pomoći meni i Petrinji. Hvala , Krešo Štajcar”.

Članovi DVD-a Ogulin su nam se, pak, javili iz Gline, gdje također saniraju nastalu štetu. Doznajemo i to da u Glini već treći dan rade i drugi vatrogasci sa šireg ogulinskog područja, tako da je u dvije smjene sudjelovalo 40 vatrogasaca sa ukupno 9 vozila i to  iz JVP Ogulin, DVD Ogulin, DVD Josipdol, DVD Turkovići, DVD Jasenak, DVD Saborsko, DVD Plaški, DVD Oštarije  i DVD Tounj. Također, na područje općine Lasinja upućena je autoljestva JVP Ogulin sa 2 djelatnika.