Aktualno Županija

Vatrogasci iz Karlovačke županije i dalje saniraju posljedice potresa – pomažu u Karlovcu, Lasinji, ali i Sisačko-moslavačkoj županiji

Danas je za Sisačko-moslavačku županiju otišlo 115 vatrogasaca i 29 vatrogasnih vozila

Vatrogasci iz Karlovačke županije i dalje saniraju posljedice potresa i to na području svoje i Sisačko-moslavačke županije. Tamo ih je danas otišlo 115 u 29 vatrogasnih vozila, no puno posla imaju i u Karlovcu i Lasinji.

  • U protekla 24 sata ŽVOC Karlovac zaprimio je 22 dojave građana o oštećenjima krovišta i dimnjaka uzrokovanih potresom, većinom na području grada Karlovca gdje je na sanaciji objekata bilo angažirano 25 vatrogasaca od čega 16 iz redova DVD-a, a 9 vatrogasaca JVP grada Karlovca. U tijeku je još 28 intervencija, izvijestila je Vatrogasna zajednica Karlovačke županije.
    Dodali su da su, zbog velikog broja oštećenih objekata na području općine Lasinja, po zapovijedi županijskog vatrogasnog zapovjednika, kao ispomoć u otklanjanju posljedica potresa jučer upućena 33 vatrogasca i 5 vatrogasnih vozila s područja županije i to 24 vatrogasca i 3 vozila iz Žakanja, 7 vatrogasaca i 1 vozilo iz Kamanja i 2 vatrogasca i 1 vozilo iz Ogulina. Na području Lasinje vatrogasci su u razdoblju od 29. prosinca do 1. siječnja sanirali ukupno 73 objekta.
  • Na područje Sisačko-moslavačke županije kao ispomoć u otklanjanju posljedica potresa, danas je upućeno 115 vatrogasaca i 29 vatrogasnih vozila, kazali su u Vatrogasnoj zajednici.

Osim na sanaciji posljedica potresa, u protekla 24 sata vatrogasci JVP grada Karlovca gasili su požar automobila i otvarali stan, a vatrogasci DVD-a Draganići i DVD-a Mrzljaki-Goljak sanirali prometnicu. (kaportal.hr)