Aktualno Županija

Posljedice potresa u Karlovačkoj županiji: Do sad najviše oštećenih zgrada prijavljeno u Karlovcu – u Draganiću oštećene i tri crkve

potres karlovac 2020 ist

Potres koji je u utorak najviše pogodio Petrinju i Sisačko – moslavačku županiju, oštetio je i zgrade u Karlovačkoj županiji, a do sad je prijavljena šteta na njih 325.

– Do sada je prijavljena šteta na sljedećim objektima: Grad Karlovac – 271 prijava štete (bez državne imovine i ŽUP-a), Općina Draganić – prijava štete na 5 objekta i 3 crkve, Općina Vojnić – statičari pregledali 12 kuća, Općina Lasinja – 34 zahtjeva za prijavu štete do sada, precizirao je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.U najviše stradalom Karlovcu štetu od potresa pravne i fizičke osobe mogu prijaviti na propisanom obrascu kojeg mogu dobiti na porti gradske uprave u Banjavčićevoj 9 ili preuzeti na web stranicama grada Karlovca i dostaviti osobno ili poslati putem e-mail adrese [email protected] Sve dodatne informacije po prijavi štete građani mogu dobiti na broju telefona 047 628 118.

Na isti način prijaviti štetu mogu i pravne osobe.

– Štetu je nužno prijaviti na propisanom obrascu, odnosno, štetu nije moguće prijaviti putem dežurnog telefona, napomenuli su u Gradu Karlovcu, koji prijave šteta prima do četvrtka, 7. siječnja.

Nakon procjene štete znat će se hoće li biti proglašena elementarna nepogoda: ona se može proglasiti ako je šteta najmanje 20 posto izvornih prihoda za prethodnu godinu Grada Karlovca, odnosno, bilo koje jedinice lokalne samouprave. Na prijedlog Grada proglašava je Županija.(KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

29 novih slučajeva u županiji. Ogulin bez novih slučajeva.

OgPortal

Beroš objavio brojke: Imamo 544 novozaraženih, i dalje bilježimo rast novih slučajeva u odnosu na prošli tjedan

OgPortal

Kupila automobil, pa se naknadno iznenadila brojem prijeđenih kilometara

OgPortal

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal