Aktualno Županija

Posljedice potresa u Karlovačkoj županiji: Do sad najviše oštećenih zgrada prijavljeno u Karlovcu – u Draganiću oštećene i tri crkve

Potres koji je u utorak najviše pogodio Petrinju i Sisačko – moslavačku županiju, oštetio je i zgrade u Karlovačkoj županiji, a do sad je prijavljena šteta na njih 325.

– Do sada je prijavljena šteta na sljedećim objektima: Grad Karlovac – 271 prijava štete (bez državne imovine i ŽUP-a), Općina Draganić – prijava štete na 5 objekta i 3 crkve, Općina Vojnić – statičari pregledali 12 kuća, Općina Lasinja – 34 zahtjeva za prijavu štete do sada, precizirao je Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.U najviše stradalom Karlovcu štetu od potresa pravne i fizičke osobe mogu prijaviti na propisanom obrascu kojeg mogu dobiti na porti gradske uprave u Banjavčićevoj 9 ili preuzeti na web stranicama grada Karlovca i dostaviti osobno ili poslati putem e-mail adrese [email protected]. Sve dodatne informacije po prijavi štete građani mogu dobiti na broju telefona 047 628 118.

Na isti način prijaviti štetu mogu i pravne osobe.

– Štetu je nužno prijaviti na propisanom obrascu, odnosno, štetu nije moguće prijaviti putem dežurnog telefona, napomenuli su u Gradu Karlovcu, koji prijave šteta prima do četvrtka, 7. siječnja.

Nakon procjene štete znat će se hoće li biti proglašena elementarna nepogoda: ona se može proglasiti ako je šteta najmanje 20 posto izvornih prihoda za prethodnu godinu Grada Karlovca, odnosno, bilo koje jedinice lokalne samouprave. Na prijedlog Grada proglašava je Županija.(KAportal)