Aktualno Županija

Raste interes za cjepivom: Dosad u Karlovačkoj županiji 618 cijepljenih, stižu nove doze

U Karlovačkoj županiji dosad je protiv koronavirusa cijepljeno 618 osoba, a interes za cijepljenjem je sve veći.

-Od toga su 263 osobe iz domova za starije i nemoćne, 355 osoba iz sustava zdravstva odnosno Opće bolnice Karlovac, Opće bolnice Ogulin, Specijalne bolnice Duga Resa, Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, kaže ravnatelj županijskog zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić.Kod do sad cijepljenih nije zabilježena niti jedna nuspojava. Uskoro stižu nove doze cjepiva, a nakon što ga prime svi zdravstveni djelatnici, starije i kronično bolesno stanovništvo, bit će na raspolaganju i ostalim građanima.

Do kraja siječnja stiže 1500 doza Pfizerovog i 230 doza cjepiva Moderna
-Zadnjih dva, tri dana veliki je pritisak na Zavod za javno zdravstvo. Mnogi gospodarstvenici za svoje radnike, primarna zdravstvena, privatne neke poliklinike … puno je poziva o tome kada će njima biti dostupno cjepivo, dodaje Zoretić.

U ponedjeljak bi Karlovačka županija trebala dobiti 500 doza Pfizerovog cjepiva, odnosno do kraja siječnja još 1500 Pfizerovog cjepiva i 230 doza cjepiva Moderna. Zavod će imati dva tima za procjepljivanje, domovi zdravlja Karlovac i Ozalj po jedan te Zavod za hitnu dva mobilna tima./radio-mreznica/