Aktualno OG sada Ogulin

Poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnog priznanja „Plaketa Karlovačke županije“ te Nagrade Karlovačke županije za životno djelo za 2020. godinu

Iz Gradske uprave pozivaju pravne i fizičke osobe iz Ogulina da pošalju svoje prijedloge.

Odbor za dodjelu javnih priznanja Karlovačke županije za 2020. godinu objavio je javni poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnog priznanja „Plaketa Karlovačke županije“ za 2020. godinu. Plaketa Karlovačke županije dodjeljuje se fizičkim i pravnim osobama za njihovo djelovanje ili rezultate koji su pridonijeli razvoju, boljitku ili promociji Karlovačke županije.

Kriteriji za dodjelu Plakete Karlovačke županije za pojedince su da se radi o pojedincima koji su u 2020. godini ostvarili izuzetne rezultate ili su svojim djelovanjem pridonijeli razvoju, boljitku ili promociji Karlovačke županije, da se radi o pojedincima koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzornog djelatnika i stručnjaka te čestitog i vrijednog čovjeka i građanina.


Za pravne osobe kriterij je da su u 2020. godini ostvarile izuzetne rezultate ili su svojim djelovanjem pridonijeli razvoju, boljitku ili promociji Karlovačke županije. Prijedlog za dodjelu Plakete Karlovačke županije za 2020. godinu mogu podnijeti: župan, vijećnici Županijske skupštine , upravna tijela Karlovačke županije, gradonačelnici i načelnici s područja Karlovačke županije, političke stranke na razini Karlovačke županije, pravne odnosno fizičke osobe s područja Karlovačke županije.

Isto tako Odbor za dodjelu javnih priznanja Karlovačke županije za 2020. godinu objavio je i javni poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnog priznanja „Nagrada Karlovačke županije za životno djelo“ u 2020. godini. Javno priznanje Nagrada Karlovačke županije za životno djelo dodjeljuje se fizičkim osobama koje su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, stručnim, umjetničkim, pedagoškim ili drugim javnim radom, dali trajan doprinos te ostvarili rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđenju stanja i razvitku pojedinih područja, odnosno nacionalnoj ili međunarodnoj promidžbi i ugledu Karlovačke županije. Nagrada Karlovačke županije za životno djelo može se dodijeliti i posmrtno.


Prijedlog za dodjelu javnog priznanja za životno djelo mogu podnijeti župan, vijećnici Županijske skupštine, upravna tijela Karlovačke županije, gradonačelnici i načelnici s područja Karlovačke županije, političke stranke na razini Karlovačke županije i pravne odnosno fizičke osobe s područja Karlovačke županije.

Kompletne javne pozive pogledajte na priloženim poveznicama.

Plaketa Karlovačke županije

Nagrada Karlovačke županije za životno djelo