Aktualno OG sada Ogulin

Dovršena zgrada DVD-a Turkovići

Izvršena je, na obostrano zadovoljstvo,  primopredaja objekta DVD Turkovići od strane izvođača tvrtke Montel d.o.o. prema naručitelju radova Gradu Ogulinu. Jučer  je gradonačelnik Dalibor Domitrović sa suradnicima obišao objekt kako bi se uvjerio u kvalitetu izvršenih radova.

Radove je izvodila tvrtka Montel d.o.o. koja, iako nije registrirana u Ogulinu nego u Zagrebu, zapošljava radnike s područja Ogulina. Pri provedbi projekta nikakvih većih problema niti zastoja u odnosu na planirane rokove nije bilo.

Vrijednost rekonstrukcije zgrade DVD-a iznosi 2,4 milijuna kuna s PDV-om, od čega 85% prihvatljivih troškova je sufinancirano iz EU fondova.

Osim što su na projektu bili zaposleni radnici s područja Ogulina, projekt rekonstrukcije Vatrogasnog doma u Turkovićima sa sobom donosi i 3 nova radna mjesta.

Nadzorni inženjer, Dragomir Jakšić je, uime  tvrtke Nadra d.o.o. koja je vršila nadzor radova pohvalio izvođača, naglasivši kako je objekt rekonstruiran iznimno kvalitetno i unutar rokova.

Gradonačelnik Dalibor Domitrović je izjavio kako su ovakvi projekti, koji su uz to sufinancirani iz fondova EU,  najbolja mjera protiv gospodarske krize, jer u krizi je bitno poduzetnicima dati posao kako bi mogli zadržati radnike. Uz to,  uza sebe vežu određeni broj obrta koji su im logistička potpora. Također je zadovoljan realizacijom projekta koja je tekla glatko, pa niti izvođač, niti voditelji projekta, a niti nadzor, nisu imali potrebu dolaziti mu s problemima koje je trebalo rješavati.

Tvrtka Montel je izvođač i na novom dječjem vrtiću, gdje se radovi također odvijaju bez većih problema.