Aktualno OG sada Ogulin

Slovaci kupuju Olimpijski centar na Bjelolasici

Gotovo sedam godina nakon otvaranja stečaja u Hrvatskom olimpijskom centru Bjelolasica i dvadesetak pokušaja njegove prodaje na pripadajućim natječajima, slovačka tvrtka Bioelektro Energy u postupku je kupnje centra za četiri milijuna i 578 tisuća kuna.

Naime, Visoki trgovački sud odbacio je ovih dana žalbu zagrebačke tvrtke Benek na odluku Trgovačkog suda u Zagrebu iz listopada prošle godine da se ponuda Bioelektro Energyja na posljednjem natječaju za prodaju HOC-a prihvati kao najpovoljnija. Na taj način stečeni su uvjeti da slovački kupac s državom sklopi ugovor o prodaji HOC-a Bjelolasica. Ako dođe do očekivane kupoprodaje, nameće se pitanje kakvi su planovi Bioelektro Energyja na Bjelolasici, odnosno može li se očekivati da nekoć omiljena destinacija hrvatskih sportaša u pripremama za velika natjecanja ponovno bude spremna za prihvat sportaša i ostalih gostiju te stekne negdašnju reputaciju i ugled. Prema odredbama natječaja na kojem je ponuđena kupnja nekretnina na Bjelolasici, kupac nije u obvezi ponuditi biznis-plan za Olimpijski centar, nego samo platiti traženi iznos.

U gradskoj upravi Ogulina, na čijem se području nalazi HOC Bjelolasica, kažu nam da su pokušali stupiti u kontakt sa slovačkim investitorom kako bi se upoznali s njihovim planovima, no, ističu, Michal Vasek iz tvrtke Bioelektro Energy poručio im je kako se čeka završetak spomenutog žalbenog postupka na sudu.

Slovaci su, kako neslužbeno doznajemo, u nekoliko navrata bili na Bjelolasici i najavili kako planiraju ponovno otvoriti centar sa svim sadržajima koje je imao prije stečaja.(jutarnji.hr)