Aktualno Županija

Ukinuli su nam vezu s Karlovcem, nije Ozalj New York, nemamo drugi prijevoz osim tog vlaka

Hrvatske željeznice zbog epidemije korone ukinule su neke linije željezničkog prijevoza, a među njima i desetak njih u Karlovačkoj županiji.

Riječ je o linijama s malim brojem putnika, a ukidanje linije Bubnjarci – Ozalj- Karlovac donijelo je nezadovoljstvo putnika. Zapravo, smatraju da su ukinuli linije koje su bile potrebne, a ostavili one manje bitne.

Lokalno stanovništvo nezadovoljno odlukom, dobilo je obrazloženje da su dvije linije radnim danom prosječno vozile 16 i 18 putnika, a subotom 5 i 8, pa je došlo do privremenog ukidanja, a sve je “umotano” u epidemiju korone.

Riječ je o tzv. radničkim vlakovima i jedinom putničkom vezom Ozalj-Karlovac, putnici su radnici te đaci i sve ovo iznimno ih je zabrinulo. Vlak je njihova jedina veza kojom odlaze na posao, a misle da je ovim potezom HŽ mnoge putnike, najviše žene, stavio u nepovoljan položaj. Naime, one više ne mogu odlaziti na posao, a posao u svom mjestu ne mogu naći.Nezadovoljstvo građana je veliko, a Snježana Kučinić kaže da su u pitanju i radnici, i učenici koji moraju na praksu, ljudi koji imaju svakodnevne potrebe za odlaskom u banku, liječniku. Ozalj nema javni prijevoz i drugog osim ovog vlaka nemamo, kaže Kučinić.

Grad Ozalj izašao je u susret pa organizirao kombi prijevoz u jutarnjoj smjeni, no to nije i konačno rješenje. -Zahvalni smo gradonačelnici Gordani Lipšinić, no to nije rješenje jer postoje i popodnevne smjene za odlaskom na posao, itd.

Smatra da bi se u priču trebao uključiti i načelnik Kamanja Damir Mateljan jer i s tog područja ima putnika, odnosno da je potrebno udružiti snage.

U HŽ-u na naš upit o tome planiraju li ponovno uspostaviti linije, nisu odgovorili kao ni na upit imaju li rješenje za prijevoz lokalnog stanovništva koje je dosad njihovim vlakovima išlo na posao i u školu./radio-mreznica/