Aktualno OG sada Ogulin

Za programsku djelatnost Zavičajni muzej dobit će od Županije 8 tisuća kuna

Lijepa vijest stiže nam iz Zavičajnog muzeja Ogulin. Zahvaljujući prijavi i osmišljenom programu, našem Muzeju je, za programsku djelatnost u 2021. godini, Karlovačka županija odobrila sufinanciranje u iznosu od 8.000,00 kn.

Naime, Zavičajni muzej u ovoj godini planira organizaciju više programskih događanja na otvorenom, u dvorištu Starog grada Ogulina, koji će biti prilagođeni epidemiološkim uvjetima, a istovremeno će osigurati dostupnost muzejskih sadržaja i sigurnost polaznika i posjetitelja. Primjerice, programske aktivnosti, kao što su radionice, planira se organizirati u više termina te uz prethodnu prijavu polaznika, kako bi se mogli zadovoljiti svi epidemiološki uvjeti i preporuke, koje će u datom trenutku biti na snazi.

Neki od programa su etno radionice, radionice učenja glagoljice, oživljavanje frankopanske povijesti uz popratne sadržaje srednjovjekovne tematike i sl. Obim samih programa, broj polaznika i suradnika, kao i termini održavanja ovisit će o epidemiološkoj situaciji i o sredstvima koja se očekuju i od Ministarstva kulture i medija RH.

Nadamo se da će realizacija svih programa proteći prema planu te se veselimo provedbi ideja koje su osmislili djelatnici ogulinskog Muzeja.