Aktualno Županija

Dok Karlovčani čekaju obnovu Edisona i kino nakon niza godina, Slunj dobiva modernu digitaliziranu kino dvoranu – sredstva stižu iz Ministarstva

Pucko Slunj

Dok Karlovac još uvijek čeka obnovu Edisona i nakon već podužeg niza godina svoje prvo kino, digitalizacija kino dvorane u Slunj ide prema svom kraju. Projekt je to kojim Grad Slunj nastoji unaprijediti postojeću i razviti dodatnu ponudu na području kulture i društvenih događaja u gradu.

Još u 2020. godini, za provođenje projekta osnivač, Pučko otvoreno učilište Slunj, osigurao je sredstva od Ministarstva kulture i medija u iznosu od 300 tisuća kuna, dok je Grad Slunj participirao u iznosu od 150 tisuća kuna, i to za nabavu digitalne kino opreme, kao što je DCI kino projektor, Dolby digitalni procesor zvuka, novo perforirano kino platno s motorom, sustav za 3D prikazivanje filmova, 3D naočale.Iz Grada Slunja poručuju kako su u tijeku građevinski radovi u kino dvorani, koji između ostalog obuhvaćaju radove na izgradnji spuštenog stropa i uređenju kinoprojekcijske kabine. Uz to, prethode i elektroinstalacijski radovi prema novom projektu struje jer su stare instalacije dotrajale i ne prilagođene novoj opremi.

– Na radove je u 2020. godini utrošeno više od 120 tisuća kuna, dio sredstava osigurao je Grad, a dio Pučko otvoreno učilište. U ovoj godini za završetak radova planiran je još iznos od okvirno 100 tisuća kuna, poručuju iz slunjske gradske uprave. (KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Doznajemo detalje nove prijave protiv uhićenog stečajnog upravitelja: ‘Prodao je dio tvrtke 10 puta ispod cijene’

OgPortal

U Kini je na djelu rapidno srozavanje medijskih sloboda

OgPortal

Četiri nova slučaja u Karlovačkoj županiji

OgPortal

NOVA POTRESNA VIJEST: UMRO JE ZLATKO KRANJČAR, LEGENDA DINAMA I BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE!

OgPortal

U posljednja 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze, preminulo je 11 osoba

OgPortal

Tijekom vikenda utvrđena su 364 prekršaja

OgPortal