Aktualno OG sada Ogulin

U Karlovačkoj županiji danas 23 nova slučaja zaraze – U Ogulinu 4

stože žup i Ogulin

U Karlovcu je danas održana tiskovna konferencija Stožera civilne zaštite. Uvodno smo doznali da u protekla 24 sata na području županije imamo 23 nova slučaja zaraze koronavirusom.

PCR test – S područja grada Karlovca 4 osobe, Duga Resa 1, Ogulin 4, Ozalj 1, Kamanje 1, Rakovica 1, Vojnić 2

Brzi test za detekciju antigena 9 osoba je pozitivno- – Karlovca 3 osobe, Duga Resa 2, Ozalj 1, Barilović 1, Netretić 1, , Vojnić 1,

 

Do sada je u cijeloj županiji cijepljeno 785 osoba, a radi se uglavnom o osobama koje su smještene u ustanovama socijalne skrbi te zaposlenicima zdravstvenog sustava i kroničnim pacijentima. Do sada nije prijavljen niti jedan slučaj nuspojava na novo cjepivo. Danas je podignuto još 500 doza Pfizerovog cjepiva, a 350 doza bit će iskorišteno za docijepljivanje osoba koje su 1. dozu primile prije 2 tjedna. Slijedeći tjedan stiže nova isporuka od 690 doza cjepiva u našu županiju, a cjepivo će se polako početi distribuirati prema ordinacijama primarne zdravstvene zaštite. Najprije će se cijepiti liječnici i medicinsko osoblje ordinacija primarne zdravstvene zaštite. U prvim danima veljače započet će u našoj županiji i cijepljenje šire populacije, a svi zainteresirani građani mogu se predbilježiti kod svojih liječnika opće medicine.

Na tiskovnoj konferenciji rečeno je i da je uoči početka nastave, epidemiološko stanje u školama Karlovačke županije povoljno. U osnovnim školama trenutno je 3 učenika i 6 djelatnika pozitivno na koronavirus, a u samoizolaciji je 37 učenika i 6 zaposlenika. Pozitivno je i 6 učenika srednjih škola, kao i 3 zaposlenika, a mjerom samoizolacije obuhvaćen je 41 učenik i 8 zaposlenika. U školske klupe će tako u ponedjeljak sjesti učenici od 1. – 4. razreda osnovnih škola, te učenici završnih razreda srednjih škola. Ostali učenici nastavu će pratiti na daljinu. Nastava će, i “uživo” i online, u ponedjeljak u karlovačkim školama početi na jednak način: savjetima o ponašanju u slučaju potresa. U drugim školama na području županije ove edukacije će biti provedene tijekom prvog tjedna nastave. U školama se takve edukacije o ponašanju u slučaju elementarnih nepogoda, odnosno, izvanrednih situacija, uključujući vježbe sa žurnim službama, održavaju i inače, a sada će biti intenzivirane. Epidemiološko stanje u svim školama će se pomno pratiti tijekom prvog tjedna nastave, pa će nakon 22. siječnja biti donesena odluka o daljnjem provođenju nastave.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Aplikaciju “Kuda s otpadom” naći ćete na mrežnoj stranici SKG-a

OgPortal

Uhićena iskusna inspektorica. Častila se u lokalima koji su kršili epidemiološke mjere

OgPortal

Skidali križ s karlovačke crkve, a ispod njega pronašli tajanstveni svitak iz 1794.: “U njemu možda ima i novca”

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva -Najave filmova 1924. godine

OgPortal

Milanović neće sutra doći na Bandićev pogreb: ‘O njemu sam sve rekao prethodnih godina’

OgPortal

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal