Aktualno OG sada Ogulin

Socijalni program Grada Ogulina u 2021.g. “težak” je 1.505.000,00 kuna -povećane rodiljne naknade na 5 tisuća kuna po djetetu

Beba duda

U fokusu ovogodišnjeg Socijalnog programa Grada Ogulina su i dalje briga o djeci i obitelji, unaprjeđenje kvalitete života umirovljenika, te pružanje pomoći socijalno ugroženim osobama. Za te potrebe u ovogodišnjem proračunu Grada Ogulina osigurano je 1.505.000,00 kuna. Sve one koji očekuju prinovu u obitelji vjerujemo da će razveseliti podatak da je donesena odluka o povećanju jednokratne rodiljne naknade s 4.000,00 na 5.000,00 kuna po novorođenom djetetu. Radi se o demografskoj mjeri, a u ovogodišnjem proračunu je za tu namjenu osigurano ukupno 550.000,00 kuna.

Kako bi se poboljšala kvaliteta života ogulinskih umirovljenika u proračunu je osigurano 240.000,00 kuna, a ta će sredstva biti iskorištena za isplatu naknade povodom Uskrsa te isto toliko za isplatu naknade povodom Božića.
Još 240.000,00 kuna osigurano je za sufinanciraje rada Gradskog društva Crvenog križa Ogulin. Grad Ogulin će i dalje financijski pomagati socijalno osjetljivim društvenim skupinama, a uvodi se i novi tekući projekt pod nazivom “Dnevni boravak za starije Crvenog križa Ogulin”.

Tako su i ovogodišnjim socijalnim programom Grada Ogulina ponovno obuhvaćene sve dobne skupine, od najmlađih do osoba najstarije životne dobi.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal