Aktualno Sport

Pehist Luka: Cindrić nije izdržao ni treći veliki turnir zaredom…

Luka cindr 543 ist

Bio to peh ili nešto više od peha, a previše se puta ponovilo da bi bila samo slučajnost u krivo vrijeme, Cindrić je i u Kielceu pa Barceloni vukao i vuče ozljede, sitne ili veće
Aduktor i zadnja loža, list i gležanj pa aduktor i prepone. Svega pomalo, ali, u prijevodu, Luka Cindrić nije izdržao treće veliko natjecanje zaredom. Na žalost Hrvatske koja će u Egiptu morati nastaviti bez motora našeg napada.
Da bi moglo kulminirati u takav epilog, s kartom za odlazak kući, Lino Červar natuknuo je još na dan kad se odlučio za 20 igrača koje će voditi na Svjetsko prvenstvo. Na kojemu je Cindrić, eto, izdržao jednu utakmicu.

  • Imamo problem s Cindrićem – ostao je Lino ponešto zakopčan dan prije puta u Egipat, dok tijekom zagrijavanja za otvaranje s Japanom Hrvoje Horvat, njegov pomoćnik, nije detektirao stvar.
  • Osjetio je lakše bolove i vuče staru ozljedu aduktora.

Svemu unatoč, jer problem je bio očit i prije Japana, Červar je za prvi krug u Egiptu izabrao četiri pivota, od kojih jedan – Šipić – protiv Japana nije ni igrao, a dva srednjaka, kapetana Duvnjaka kojeg tradicionalno trebamo maksimalno štedjeti i, znali smo, načetog Cindrića. Obojica su morala spletom okolnosti kojima se nismo nadali stisnuti više od očekivanog. Cindra u toj priči, nažalost, nije izdržao.
Bio to peh ili nešto više od peha, a previše se puta ponovilo da bi bila samo slučajnost u krivo vrijeme, Cindrić je i u Kielceu pa Barceloni vukao i vuče ozljede, sitne ili veće. Pa i prije nego je s Barcelonom otišao na završnicu Lige prvaka, koljeno je počelo smetati.

Međutim, problem koji dugo vuče i neuspješno rješava zove se aduktor. Prije dvije godine eliminirao ga je sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, nakon što su nas dotukli Brazilci u prvom susretu drugog kruga. Nesreća za nesrećom.

  • Boli me sve, ali baš sve – govorio je tada Ogulinac bez čije smo pomoći ostali uoči utakmice odluke s Nijemcima, koji su otišli u polufinale uz sudački tornado.
    Prošle godine na srebrnom Euru bio je karika koja bi nam vjerojatno značila zlato. Problem s listom i gležnjem javio se protiv Nijemaca, kada smo osigurali polufinale. Prosjedio je sljedeće dvije utakmice s Češkom i Španjolskom, ali stanje se, makar smo čekali i nadali se, nije dovoljno popravilo. Protiv Norveške je mogao tek 20 minuta, u finalu tek, također nevidljivih, pet.

I sada, kad je Egipat mogao konačno postati njegov veliki turnir za reprezentaciju, što čekamo i dalje, otkako je ušao za EP u Poljskoj 2016., opet će drugi morati povući. Duvnjaku za Angolu i Japan u pomoć dolazi debitant Janko Kević, a onda za drugi krug čekamo Igora Karačića…(24sata.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Aplikaciju “Kuda s otpadom” naći ćete na mrežnoj stranici SKG-a

OgPortal

Uhićena iskusna inspektorica. Častila se u lokalima koji su kršili epidemiološke mjere

OgPortal

Skidali križ s karlovačke crkve, a ispod njega pronašli tajanstveni svitak iz 1794.: “U njemu možda ima i novca”

OgPortal

Utorkom iz muzejskog arhiva -Najave filmova 1924. godine

OgPortal

Milanović neće sutra doći na Bandićev pogreb: ‘O njemu sam sve rekao prethodnih godina’

OgPortal

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal