Aktualno Županija

Karlovačkim udrugama na raspolaganju više od milijun kuna – Grad i tvrtke objavili natječaje, prijave do 17. veljače

– Ove godine odlučili smo upravo zbog 2020. krenuti s natječajima što prije i zato su u siječnju. Uvjeti natječaja ostali su isti kao i prethodnih godina, a došlo je do nekih promjena s obzirom na posljedice krize pa četiri naše tvrtke neće raspisivati natječaje ove godine: Hrvatski radio Karlovac, Gradska toplana, Hostel Selce i Mladost. Vodovod i kanalizacija, Čistoća, Inkasator i Zelenilo raspisuju natječaj i na njihovim mrežnim stranicama danas su ti natječaji objavljeni. Također, unutar gradskog proračuna, u odjelima društvenih djelatnosti i ureda gradonačelnika također se raspisuju natječaji prema uvjetima koji su i do sada vrijedili. Ukupan iznos ove godine je 1,150.000 kuna, kazao je gradonačelnik Damir Mandić, najavivši javne natječaje za financiranje projekata udruga.

Otvoreni su od danas do 17. veljače, a udruge mogu prijaviti projekte vezane uz razvoj civilnog društva, mlade, djecu, razvoj poljoprivrede.U prošloj, korona godini, udrugama su prvotno planirana sredstva znatno smanjena i zbog krize preusmjerena na potpore gospodarstvu i građanima. Zato je ove godine natječaj objavljen ranije no inače. Kako bi olakšao udrugama prijavljivanje, Grad će 26. siječnja u 17 sati organizirati javno online predstavljanje natječaja i to na Youtube kanalu Grada Karlovca. Tijekom livestreama sudionici će moći slati svoje primjedbe, mišljenja i prijedloge na e-mail adresu [email protected], a mogu ih poslati i unaprijed kako bi najkasnije do završetka predstavljanja na njih dobili odgovore.

– Uvjeren sam i nadam se da će se nakon ožujka ipak naš život koliko, toliko stabilizirati, da ćemo moći provoditi aktivnosti koje smo i do sada provodili i da će udruge civilnog društva ova sredstva moći koristiti baš onako kako one znaju i umiju. Cilj nam je očuvati naše civilno društvo jer mislim da smo mi u Karlovcu po tome prepoznati i izvan našega grada; udruge civilnog društva zaista daju dodatnu vrijednost svim aktivnostima u gradu, izjavio je Mandić i dodao da su u proračunu predviđena i zasebna sredstva za obilježavanje rođendana grada u što će se svojim aktivnostima moći uključiti i udruge.(KAportal)