Aktualno Županija

Napreduje gradnja mosta u Gornjem Pokupju – završeno postavljanje čelične konstrukcije mosta, uskoro slijedi izrada betonske ploče

most-pokupje ist

Godinu je dana do završetka izgradnje novog mosta u Gornjem Pokupju.

Godinu dana prije prije završetka ugovorenih radova na izgradnji novog mosta na rijeci Kupi u Gornjem Pokupju, upravo su završili radovi na povlačenju čelične konstrukcije mosta. Prema službenim informacijama Grada Ozlja, koji redovito obavještava javnosti o izvedenim radovima, nakon povlačenja i zadnje čelične konstrukcije mosta slijedi izrada upornjka na karlovačkoj strani obale.

  • Krajem veljače očekuje se završavanje radova na izradi upornjaka, zatim i na montaži zadnjeg segmenta člične konstrukcije, objavljuju iz Grada Ozlja.
    Nakon toga prethode radovi na izradi spregnute betonske ploče na čeličnoj konstrukciji, a u međuvremenu dok se izvode radovi na upornjaku bit će demontirana i pomoćna konstrukcija koja se trenutno nalazi na čeličnim nosačima.

Ponovimo kako uz izvođača radova tvrtke Strabag AG Austija, ugovoreni podizvoditelji za čeličnu konstrukciju je Đuro Đaković Montaža d.o.o. Nakon završetka radova, u veljači 2022. godine, novi most na Kupi vrijednosti gotovo 54 milijuna kuna bez PDV-a, osigurat će kvalitetnu prometnu povezanost ozaljskog i karlovačkog područja. (kaportal.hr)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Grad Ogulin uvodi sustav lokalne riznice

OgPortal

Dobio je stan od 122 kvadrata za 157.000 kuna, a dvije godine nije ni plaćao ratu od 522 kune

OgPortal

U Hrvatskoj 356 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo 15 osoba

OgPortal

Samozatajna učiteljica zapanjila Italiju: ‘Pojma nismo imali da ima toliko novca, sve nam je ostavila!‘

OgPortal

Zagreb će do izbora u svibnju voditi Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević

OgPortal

U Ogulinu nema novih slučajeva zaraze

OgPortal