Aktualno Županija

Napreduje gradnja mosta u Gornjem Pokupju – završeno postavljanje čelične konstrukcije mosta, uskoro slijedi izrada betonske ploče

Godinu je dana do završetka izgradnje novog mosta u Gornjem Pokupju.

Godinu dana prije prije završetka ugovorenih radova na izgradnji novog mosta na rijeci Kupi u Gornjem Pokupju, upravo su završili radovi na povlačenju čelične konstrukcije mosta. Prema službenim informacijama Grada Ozlja, koji redovito obavještava javnosti o izvedenim radovima, nakon povlačenja i zadnje čelične konstrukcije mosta slijedi izrada upornjka na karlovačkoj strani obale.

  • Krajem veljače očekuje se završavanje radova na izradi upornjaka, zatim i na montaži zadnjeg segmenta člične konstrukcije, objavljuju iz Grada Ozlja.
    Nakon toga prethode radovi na izradi spregnute betonske ploče na čeličnoj konstrukciji, a u međuvremenu dok se izvode radovi na upornjaku bit će demontirana i pomoćna konstrukcija koja se trenutno nalazi na čeličnim nosačima.

Ponovimo kako uz izvođača radova tvrtke Strabag AG Austija, ugovoreni podizvoditelji za čeličnu konstrukciju je Đuro Đaković Montaža d.o.o. Nakon završetka radova, u veljači 2022. godine, novi most na Kupi vrijednosti gotovo 54 milijuna kuna bez PDV-a, osigurat će kvalitetnu prometnu povezanost ozaljskog i karlovačkog područja. (kaportal.hr)