Aktualno Sport

Nakon svakakvih komentara i čudnih priča o njegovoj ozljedi, jedan od najboljih hrvatskih rukometaša otkrio je pravu istinu zašto je otišao sa SP-a

Luka cindr 543 ist

Rukometaš Barcelone i jedan od ključnih igrača Červarove momčadi, 27-godišnji Luka Cindrić, zbog ozljede je napustio reprezentaciju i otišao iz Egipta, sa svjestkog prvenstva. Tri se dana nije nikome javljao, pa su krenule razne teorije o razlozima njegova odlaska.
Igrač Barcelone Luka Cindrić je tijekom utakmice protiv Japana obnovio ozljedu prepona, koja ga je mučila i ranije, i zbog toga se mora oprostiti od daljnjih nastupa u dresu hrvatske rukometne reprezentacije na ovom Svjetskom prvenstvu.

Nažalost, to je već treće veliko natjecanje na kojemu Cindrić ima problema s ozljedama. Premda je naša medicinska ekipa u Aleksandriji učinila sve što je mogla, pomoći nije bilo.No, postalo je već pomalo simptomatično da se Cindriću baš uoči velikih natjecanja i nastupa za reprezentaciju nešto dogodi. Jer još prije koji tjedan letio je parketom u Kölnu, na Final Fouru Lige prvaka.

I zato su krenule ‘špekulacije’ kako je u sukobu s izbornikom, ili čak da postoji neko drugo nezadovoljstvo.

Međutim, nakon tri dana šutnje, Cindrić se javio iz Barcelone za Sportske novosti te otkrio što se uistinu dogodilo.

‘Dogodilo se to da sam osjetio problem s aduktorom još uoči polaska u Egipat, a o tome je bio obaviješten i izbornik Červar. Odlučio je ipak staviti me u sastav, ja sam uspio to odraditi koliko god sam bolje mogao, ali se u utakmici problem ponovio. Dakle, nisam se ozlijedio protiv Japana i to je ono što želim naglasiti’.

Dodao je Cindrić i to kako se zbog nemogućnosti dijagnostike nije moglo odrediti pravo stanje ozljede, te da je zato poslan kući, pa će u Barceloni ove srijede obaviti pregled i znati na čemu je.

S obzirom na to da već ima iskustva s takvom ozljedom, procijenio je da stanje nije teško i da bi uz adekvatnu terapiju vrlo brzo mogao biti fit, te ostavio prostora za povratak u Egipat.

‘Postoji mogućnost povratka, takav imamo dogovor ako s ozljedom bude sve OK. Nadam se i da će biti tako, jer silno želim pomoći ekipi i budem li zdrav stavljam se odmah na raspolaganje’.Naravno, mi želimo da je ovo jedina i prava istina, iako je fizioterapeut reprezentacije Damir Kajba prije nekoliko dana za Sportske novosti rekao sljedeće:

‘Prije polaska u Egipat napravljena mu je radiološka obrada spornog mjesta, koja je pokazala da nema smetnji za igranje i treniranje, te je igrač sam izjavio da je spreman za natjecanje’, poručio je tada Kajba.(Tportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

U županiji ukupno 30 novih slučajeva

OgPortal

Obilazak gradilišta buduće mrtvačnice u Drežnici

OgPortal

Na državnom natjecanju mladih tehničara boje Karlovačke županije branit će 12 učenika – današnje nagrade šalju kolegama u Sisačko-moslavačku

OgPortal

Hrvatska nezaustavljivo tone prema dnu: u posljednjih nekoliko godina prestigle su nas i one zemlje od kojih smo tradicionalno bili bogatiji, a sada su od nas siromašnije samo najnerazvijenije regije EU-a

OgPortal

Rusi tvrde da do lipnja mogu osigurati pedeset milijuna doza cjepiva za Europu

OgPortal

Osniva se 21 obiteljski sud: O razvodima, djeci i skrbništvima odlučivat će specijalizirani suci

OgPortal