Aktualno OG sada Ogulin

Obnova solarnih panela i na ogulinskom području

Paneli-1024x584

Na ruralnim područjima Karlovačke županije, u naseljima gdje nema struje, odnosno ne postoji nisko-naponska mreža, kod 5 kućanstava problemi su riješeni 2015. postavljanjem solarnih panela u sklopu projekta „Ruralna elektrifikacija“ koji je provodio UNDP, Fond za energetsku učinkovitost i Karlovačka županija.

Solarni sustavi opskrbljuju korisnike za najnužnije potrebe; rasvjeta, rad kućanskih aparata… Instalirani su u naseljima Rabinja (Slunj) Vujaškovići (Krnjak) te u Šimrakovici, Breznom i Krakaru na ogulinskom području. S obzirom da bi izgradnja i rekonstrukcija niskonaponske mreže na ovim područjima iznosila preko četiri milijuna kuna, a malo je korisnika što je za distributera neisplativo, na ovaj način se pokušao riješiti problem opskrbljenosti strujom.

Kako se pojavila potreba da se zbog petogodišnjeg korištenja izvrši remont solarnih sustava, te kako je istekao ugovor o održavanju sa Karlovačkom županijom, u suradnji predstavnika SDSS-a  sa županijskim vlasima i HEP-om, osigurana su potrebna sredstva u iznosu od oko 97.000,00 kn. Također svoj doprinos i učešće od oko 20.000,00 kn osigurao je i grad Ogulin. Na ovaj način je omogućeno ovim porodicama da i u narednih 5 godina imaju struju u svojim domaćinstvima. Karlovačka županija će i dalje preuzeti obavezu redovnog održavanja solarnih sustava.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

“Stradalima od potresa ni kune od državnih milijuna. Političari čekaju izbore”

OgPortal

Pristigla i druga pošiljka spremnika za otpad

OgPortal

Loša epidemiološka slika u Slovačkoj: “Izabrali smo pogrešnu strategiju”

OgPortal

Šef dubrovačkog SDP-a podnio ostavku i ne ide na izbore za gradonačelnika: ‘Priznao sam kazneno djelo’

OgPortal

Šokantni prizori iz Zagreba: Muškarac se popeo na 200 metara visok dimnjak Toplane na Trešnjevci

OgPortal

Novozelandski Auckland izišao iz karantene

OgPortal