Aktualno OG sada Ogulin

Bajkovita biblioteka

Dobro jutro, svijete!

Budući da je 2021. godinu Ministarstvo kulture i medija proglasilo godinom čitanja u Hrvatskoj, Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke svakog će mjeseca predstaviti po jedan prijedlog za čitanje iz fundusa naše Bajkovite biblioteke. S obzirom da Bajkovita biblioteka broji više od 250 naslova, odabir prvog prijedloga nije bio tako jednostavan.
“No, kad je već riječ o prvom prijedlogu, zaključile smo da bi bilo prigodno da to bude jedno od prvih književnih ostvarenja naše Ivane. Stoga danas predstavljamo knjigu Dobro jutro, svijete!
Riječ je o dnevničkim zapisima mlade Ivane Mažuranić koji su zabilježeni u razdoblju od 1888. godine pa sve do zaruka s Vatroslavom Brlićem u ljeto 1891. godine. Ivanine dnevničke zapise za objavu je pripremila Sanja Lovrenčić, renomirana hrvatska književnica i prevoditeljica, a knjigu je 2010. godine izdala nakladnička kuća Mala zvona” kaže Tihana Turković, ravnateljica Ivanine kuće bajke.
Zašto je njihov  prijedlog upravo ova knjiga, o čemu mlada Ivana razmišlja i piše kao petnaestogodišnjakinja i je li se oduvijek htjela baviti pisanjem možete saznati u  videozapisu dostupnom na YouTube kanalu Ivanine kuće bajke, te internetskoj stranici i društvenim mrežama.

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

U Hrvatskoj 658 novih slučajeva zaraze, preminulo 15 ljudi

OgPortal

U županiji ukupno 30 novih slučajeva

OgPortal

Obilazak gradilišta buduće mrtvačnice u Drežnici

OgPortal

Na državnom natjecanju mladih tehničara boje Karlovačke županije branit će 12 učenika – današnje nagrade šalju kolegama u Sisačko-moslavačku

OgPortal

Hrvatska nezaustavljivo tone prema dnu: u posljednjih nekoliko godina prestigle su nas i one zemlje od kojih smo tradicionalno bili bogatiji, a sada su od nas siromašnije samo najnerazvijenije regije EU-a

OgPortal

Rusi tvrde da do lipnja mogu osigurati pedeset milijuna doza cjepiva za Europu

OgPortal