Aktualno Sport

Hrvatska je na ovaj ili onaj način uvijek prolazila u završnicu turnira

U HRVATSKOJ RUKOMETNOJ POVIJESTI OVO SE DOGODIO SAMO JEDNOM! MOGU LI KAUBOJI IZBJEĆI CRNI SCENARIJ?

Bez nokaut faze natjecanja ostali samo jednom u 32 natjecanja

U hrvatskoj rukometnoj povijesti ovakav se scenarij dogodio samo jednom! Mogu li Duvnjak i društvo izbjeći crni scenarij?

Hrvatskoj je ovo ukupno 14. SP, igrala je dosad na 14 EP i pet OI, što znači da se radi o 33 velikih natjecanja, ali otkako je 2002. uveden sustav natjecanja s uvodnim skupinama pa drugim krugom (međurundom), samo se jednom dogodilo da reprezentacija nije prošla u nokaut fazu natjecanja. Naime, do te 2002. godine nije bilo drugog kruga, odnosno međurunde, već se nakon utakmica u inicijalnoj skupini odmah išlo u nokaut-fazu, a ovisilo je o plasmanu unutar skupine je li to bilo za 7. mjesto ili u polufinale.
Kako god, Hrvatska je na ovaj ili onaj način uvijek prolazila u završnicu turnira, a jedini izuzetak je EP u Švedskoj 2002. kada smo doživjeli tri poraza u skupini i odmah išli kući. Egipat 2021. mogao bi biti drugi takav slučaj u hrvatskoj rukometnoj povijesti…

Blaženko Lacković kolumnist je za internetsku stranicu HRS-a tijekom i dao je svoje viđenje svega što se događalo u subotu.

  • Emocije su velike i to se vidjelo nakon utakmice. Uvijek je bolje pričekati, prespavati noć. Naravno da smo razočarani, želimo trgnuti ekipu, zaštititi ekipu ili sve drugo što volimo kod Hrvatske… Ali imamo još utakmica ispred nas. Koncentrirajmo se radije na to. A i sve velike stvari koje je hrvatski rukomet napravio neće ispariti zbog ovoga! Neće i ne bi smjele… Znam da sada nije lako. Znam kako im je, i da su razočarani i da je sada tisuću upitnika iznad glave. Ali moramo nešto i naučiti od Skandinavaca, a i Nijemaca i Francuza…. Mirnije sagledati poraz, prihvatiti kritiku, analizirati, raditi i ići dalje! Da nije bilo dobro, znamo svi. Imali smo mi i želju i motivaciju. To nikad nije bio problem. Ali nije išlo. (jutarnji.hr)