Aktualno OG sada Ogulin

Inicijativa pokrenuta u prosincu 2019. urodila je plodom – HZMO o sada radi svaki radni dan

Još 1. prosinca 2019. godine OGportal je objavio članak pod naslovom “Momir Jakšić: nužno je trajno rješavanje statusa ispostave HZMO-a u Ogulinu!”, u kojem stoji da je gradski vijećnik Jakšić zamolio  gradonačelnika Ogulina  Momir Jakšić istDalibora Domitrovića da se založi za trajno rješavanje statusa ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Ogulinu. Domitrović  je to i učinio, te zajedno sa načelnicima općina Josipol, Plaški, Saborsko i Tounj, pokrenuo inicijativu da se u Ispostavi Ogulin rad organizira tako da se, nakon odlaska zaposlenice u mirovinu, osigura trajno zaposlenje novog radnika s punim radnim vremenom. To je, po svima, bilo neophodno, jer Ispostava Ogulin obavlja poslove za oko 22 tisuće stanovnika Ogulina i okolnih općina.

Više od godinu dana Ogulinci i ostali građani koji trebaju usluge Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, čekali su taj dan. On je osvanuo jučer. Naime, ispostava u Ogulinu proradila je jučer, a građanima će biti dostupna svih pet radnih dana u tjednu, za razliku od dosadašnja dva, kada je poslove u Ogulinu obavljao službenik iz Karlovca.

Danas smo posjetili ured HZMO-a u Ogulinu. Već drugog radnog dana pokazalo se da je ovakvu odluku trebalo donijeti mnogo ranije, jer je velik broj  onih koji moraju rješavati svoja prava  vezana uz mirovinsko osiguranje, doplatak na djecu i druge usluge.

Momir Jakšić kaže nam da mu je drago zbog svega, jer je i životno i emotivno vezan za ovu službu.  Da se to nije dogodilo, bio bi, kaže nam, organizirao potpisivanje peticije građana Ogulina i okolnih općina, o čemu je već bilo razgovora i dogovora.