Aktualno Županija

Ipak dobra vijest: Svi cijepljeni prvom dozom dobili i drugu, idući tjedan u Karlovačku županiju stiže novih 800 doza cjepiva protiv COVID-19

cijepljenje

Problemi s nedolaskom cjepiva protiv virusa COVID-19, koji, kao ostatak EU, nisu mimoišli Hrvatsku, srećom, nisu se odrazili na cijepljenju drugom dozom onih koji su u Karlovačkoj županiji prvu dozu cjepiva primili: svi su ih dobili.

Ipak, zastoj u distribuciji cjepiva, donio je i zastoj u planiranom cijepljenju prvom dozom pa će ono uslijediti idući tjedan. Prvi na redu je sustav socijalne skrbi.- Do sada je na području Karlovačke županije distribuirano 2.345 doza cjepiva (uključujući prvu i drugu dozu), te je za sve osobe koje su primile 1. dozu osigurana i druga doza. U zadnja dva tjedna nismo cijepili 1. dozom zbog smanjenja opskrbe cijepivom. Od idućeg tjedna bit će nam distribuirano cjepivo proizvođača Moderna i AstraZeneca te krećemo ponovno s cijepljenjem prvih doza – stiže otprilike 800 doza cjepiva. Cjepivo će biti namijenjeno osobama iz sustava socijale, te, ako se zadovolje sve njihove potrebe, cjepivo će se početi spuštati na primarnu zdravstvenu, odnosno, na pacijente, odgovorili su nam iz Stožera civilne zaštite, odnosno, Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. (KAportal)

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Beroš objavio brojke: Imamo 544 novozaraženih, i dalje bilježimo rast novih slučajeva u odnosu na prošli tjedan

OgPortal

Kupila automobil, pa se naknadno iznenadila brojem prijeđenih kilometara

OgPortal

Učenici OTŠ-a izradili klupe i vješalice za gardarobe plesne dvorane Pučkog učilišta

OG Portal

Vatrogasci intervenirali sedam puta

OgPortal

Rizik od hospitalizacije 64 posto veći kod britanske varijante koronavirusa

OgPortal

Koje će mjere Vlada na sjednici popustiti?

OgPortal