Aktualno Županija

Pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg upravljao 71-godišnjak

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira (Karlovac i Slunj) i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Krađa s vozila
Jučer je u policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 54-godišnjakinje da joj je 3.veljače u Karlovcu, gradska četvrt Rakovac nepoznati počinitelj s osobnog vozila demontirao i otuđio dio ispušne cijevi. Materijalna šteta je veća od tisuću kuna.

U Slunju upravljao osobnim automobilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, a u Rakovici pod utjecajem alkohola

Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 56-godišnjak koji je istog dana zaustavljen u Slunju, a utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka u vrijeme dok mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta. Nadležni sud izrekao mu je novčanu kaznu u iznosu od 15.000,00 kuna i zabranu upravljanja motornim vozilima u trajanju od 6 mjeseci.

Policijski službenici su jučer u Rakovici utvrdili da osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,84 g/kg upravlja 71-godišnjak. Vozač je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju policije, te će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.