Aktualno OG sada Ogulin

Žene Ogulina za žene i djevojke članova DVD-a Glina

za nu u petrinji za žene ist

Akcija “Za nju” Udruge žena Ogulin, u suradnji s KUD-om ” Sveti Juraj ” i DVD-om iz Zagorja Ogulinskog, nastavljena je jučer  u Glini, predajom skupljenih poklona.
Tom prilikom dio donacija uručen je djelatnicima DVD-a Glina za njihove supruge i djevojke koje im pomažu izdržati sve napore i zadaće koje danonoćno izvršavaju već više od mjesec dana u saniranju šteta nastalih potresom.
Nakon susreta s vatrogascima i njihovim “boljim polovicama” posjetili su Udrugu žena poduzetnica grada Gline i predali i njima dio donacija. Tom prilikom razgledale su i Dom zdravlja Glina, privremeno smješten u kontejnerskom kompleksu.

Tijekom oba susreta obostrano je izražena želja da se suradnja udruga i društava  gradova nastavi i dalje i u nekim boljim vremenima.
Na kraju su im vatrogasci ponudili obilazak Gline i okolnih sela. Obišli su Majske poljane gdje su posjetili obitelj Bjelajac, kojoj su privremenu drvenu kuću zajednički izgradili Ogulinci i Vrgorčani.
Na izlasku iz Gline zaustavili su se pokraj spomen ploče na mjestu gdje se 8.kolovoza 1995. generalu Petru Stipetiću predao Čedo Bulat, zapovjednik 21.korpusa Srpske vojne krajine čime je završila vojna operacija Oluja.

 

A nakon što su ih posjetile u nedjelju i odnijele im poklone, žene iz Gline su objavile:

“Iza svakog muškarca stoji bolja i ljepša polovica, pa tako i iza naših vatrogasaca stoje vrijedne i hrabre žene koje su i same većinom članice našeg DVD-a.
Naše žene danonoćno strepe i mole se da se svi vratimo svojim kućama nakon naših intervencija i saniranja posljedica potresa, a da je tome tako najbolje znaju druge žene koje su odlučile pokrenuti akciju za naše supruge i djevojke.
Epilog ove humane geste naših novih prijateljica iz Ogulina je današnji susret naših i Ogulinskih cura, te podjela pomoći kao znak potpore njima, našim osloncima u najtežim trenutcima.
Drage žene Ogulina, od srca Vam hvala u ime nas vatrogasaca DVD-a Glina kao i u ime naših supruga i djevojaka, a ovim putem i javno se zahvaljujemo našim boljim polovicama što su uvijek uz nas kad je to najpotrebnije”.

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

505 novih slučajeva zaraze koronom

OgPortal

Pogledajte u kakvom su vozilu ruski diplomati morali napustiti Sj. Koreju: ‘Bio je to dug i težak put‘

OgPortal

Stožeraši iz Velike Gorice snimljeni kako piju gemišt u hotelu: ‘Ma to je voda, ja sam dragovoljac‘

OgPortal

Opet usporavanje cijepljenja, 70.000 doza nije nam uopće isporučeno, liječnici: ‘Frustrirani smo!‘

OgPortal

Oštećena lovačka čeka i hranilica za divljač u Jasenku

OgPortal

Vlasnik hotela u Imotskom zabranio ulaz SDP-ovcima Bauku i Staziću. Bauk: Idem po kokice i gledat ću kako me premijer brani

OgPortal