Aktualno Županija

Domovinski pokret na izborima u svim gradovima i općinama Karlovačke županije, predvodi ga Vlatko Ivka: Ne zanima me mjesto gradonačelnika Karlovca, ali…

Domovinski pokret, najmlađa politička stranka u Karlovačkoj županiji, na svibanjskim će izborima svoje kandidate imati u svih pet gradova i 17 općina, kao i za Karlovačku županiju.

– Ići ćemo na izbore za sve pozicije i gradonačelnika i načelnika i župana i zamjenika, za članove vijeća i Županijske skupštine, u svim općinama i gradovima jer do tada ćemo imati svuda osnovane ogranke, najavio je Vlatko Ivka, predsjednik Domovinskog pokreta Karlovačke županije.Na izbore će samostalno, bez predizbornih koalicija, ali za razgovore su otvoreni i ako ih netko želi podržati – nemaju ništa protiv. Hoće li ulaziti u kakve postizborne koalicije, tek će odlučiti.

Jeste li spremni podržati HDZ?- Ta će se odluka donijeti na višem nivou. Nismo o tome razgovarali na Predsjedništvu stranke, mislim da nećemo, ali ne mogu sada reći, odgovorio je.

Prerano je, kaže, još govoriti i o kandidatima kojima će tražiti povjerenje birača u Karlovačkoj županiji, ništa još nije dogovoreno, ali javnosti će biti predstavljeni vrlo brzo, u svim gradovima i općinama.

Hoćete li Vi u okršaj s kandidatom Vaše bivše stranke,HDZ-a, za mjesto gradonačelnika Karlovca?

– Nemam takvih ambicija, to nije moja želja, ali bih razmišljao o Županiji, u bilo kojem dijelu. Gradski odbor Karlovca predložit će kandidata za gradonačelnika, rekao je Ivka.(KAportal)