Aktualno Županija

Drežnički zid nakon 25 godina od gradnje treba i sanirati – zbog slijeganja tla popravlja se 33 metra zida koji štiti od poplave

drežnik ist

Rok za izvođenje radova je 15. svibnja ove godine.

Zid koji karlovačko naselje Drežnik štiti od visokih voda nakon 25 godina treba održavanje ali i sanaciju, a upravo je intervencija u tijeku na lokaciji u Obali I. Trnskog.

Iz karlovačke gradske uprave nam javljaju da je uočeno slijeganje postojećeg tla uz i oko zida zbog ispiranja materijala tla pri povlačenju vode u korito Kupe uslijed čega je došlo do značajnijih strukturnih promjena na dionici zida dužine 33 metra.
Prema informacijama iz Hrvatskih voda, nakon izrađene projektne dokumentacije sanacije zida i provedenog natječaja za odabir izvođača od strane Hrvatskih voda, u prosincu 2020. godine izveden je prvi dio planiranih radova, a to su radovi na dreniranju predmetne lokacije u cilju hidrauličke stabilnosti temeljnog tla i provođenja procjednih voda u Kupu po prolasku vodnog vala.

  • Za potrebe izvođenja navedenih radova izvođač Vodoprivreda Karlovac d.d. dopremila je građevinsku mehanizaciju koja je do lokacije izvođenja radova prolazila servisnim putem uz obrambeni zid što je trenutno jedini mogući put teškoj mehanizaciji do gradilišta, kažu nam u Gradu.
    Rok za izvođenje radova je 15. svibnja ove godine. Nastavak i dovršetak potrebnih radova na sanaciji navedene lokacije ovisi o poboljšanju vremenskih uvjeta i o povoljnim hidrološkim uvjetima na slivu rijeke Kupe. Nakon dovršetka svih planiranih radova izvršiti će se sanacija puta za potrebe održavanja vodnih građevina kojim upravljaju Hrvatske vode. (kaportal.hr)

Posljednje objavljeno

Papa: Žene hrabrije od muškaraca

OgPortal

Održana treća ovogodišnja akcija darivanja krvi

OgPortal

Novi detalji velike zapljene droge: Po 73 kile kokaina došao zagrebački poduzetnik Oliver Čokara je pao s dvojicom radnika Luke Ploče koji su bili “fizikalci” u Opuzenu

OgPortal

Vedrana Rudan – Guzicama do slobode

Vedrana Rudan

Autori TV hita Novine počinju snimanje visokobudžetne serije prema romanima Drage Hedla

OgPortal

Prijedlog za čitanje iz Ivanine kuće bajke

OgPortal