Aktualno Županija

Furdek Hajdin i službeno HDZ-ova kandidatkinja za karlovačku županicu, uvjerena je u pobjedu, ali tko će joj biti kandidat za zamjenika – još ne zna

– Demografski oporavak i demografska stabilnost naše županije temelji se na osiguranju doma za naše obitelji i radnog mjesta. Da bi ga imali, potrebno je kvalitetno i dobro obrazovanje i gospodarstvo u kojem će se to radno mjesto naći. Živim za to da gledamo mlade obitelji koje imaju svoje radno mjesto, koje su zadovoljne onim što rade, osjećaju se korisnim i da su dobro plaćeni za svoj rad i da im djeca odrastaju u sigurnom i kvalitetnom okruženju, da studenti iako prolaze svijetom i upoznaju ga, imaju želju vratiti se u našu županiju i nastaviti egzistenciju ovdje. Duboko se nadam da će ovaj optimizam i vjera da je to ostvarivo shvatiti svaki građanin naše županije, izaći na izbore i prepoznati u našem timu kvalificirane ljude koji u to vjeruju i sposobni su to ostvariti, izjavila je Martina Furdek Hajdin na današnjoj pressici na kojoj ju je HDZ i službeno predstavio kao svoju kandidatkinju za karlovačku županicu.

Tko će biti kandidat za njenog zamjenika, HDZ danas nije otkrio, tek je najavio da će odabir biti poznat uskoro. No, uvjereni su da će izbornu utakmicu 16. svibnja dobiti s dobrim rezultatom, pobjedom, to više jer je, po riječima predsjednice županijskog HDZ-a Nade Murganić, kandidatkinja odabrana u dogovoru ne samo sa članovima HDZ-a, svim predsjednicima gradskih i općinskih organizacija, nego i gradonačelnicima i načelnicima u Karlovačkoj županiji, bez obzira iz koje su političke opcije.Furdek Hajdin mandat županice namjerava osvojiti nastavljajući započeto u ovom mandatu, koji je počela kao zamjenica župana, a nakon prošlogodišnje ostavke Damira Jelića, nastavlja ga kao zamjenica župana koja obnaša dužnost župana. Govoreći o okosnicama programa, kazala je da to podrazumijeva brigu o predškolskom odgoju i školstvu, zdravstvu, infrastrukturi, društveno-socijalnom segmentu, sustavu civilne zaštite, gospodarstvu i povlačenju EU sredstava. Navodeći sve što je od 2017. napravljeno, od vrtića u općinama do gradnje sustava obrane od poplava, naglasila je da dobar rezultat pokazuju i brojke: tada je u županiji bilo 34.500 zaposlenih, prošli mjesec nešto više od 36.000, nezaposlenih je prije 4 godine bilo 5.900, sada 3.800, a dok je 2017. onih koji rade bilo 1.300 manje od onih koji primaju mirovinu, danas ih je 618 više.

– Uz snažno gospodarstvo, koje može puniti javni proračun, što je preduvjet da nešto ostvarimo, osigurati na ruralnim područjima onu kvalitetu života koju danas imaju oni koji žive u gradu, Karlovcu, Zagrebu. U rijetko naseljenom području kao što je to Karlovačka županija, to ispada skupo i neisplativo, ali isplativo je ako gledamo društvenu korist i moguće je uz EU sredstva i jako gospodarstvo u svakom ruralnom području naše županije koja je prekrasna, ali na žalost, opustošena. Voljela bih da se napravi pomak u tom smjeru koji je u nekim sredinama već sada vidljiv, za četiri godine nadam se da će biti još i više. Nemojmo čekati nikoga drugoga, stvar je u nama, moramo mijenjati sebe i moramo mi raditi, poručila je Furdek Hajdin. (KAportal)